Că PSD își ia alegătorii de proști s-ar putea să nu fie o problemă chiar așa de mare, științific vorbind. Obrăznicia vine atunci când activiștii partidului de guvernământ îi cred pe toți românii la fel. Tema cu care pesediștii atacă președintele pe subiectul nerespectării unei decizii a Curții Constituționale este aceea a păcatului capital pentru o democrație. Este adevărat, este fundamental ca într-o societate care funcționează pe bază de bună credință, cu instituții neconfiscate de un grup mafiot, să respecți într-o asemenea situație o hotărâre a instanței, ca raportare la o bază de referință și pentru evitarea anarhiei. Pesediștii nu greșesc când spun asta, numai că așa ajungem la povața ce-ți recomandă să execuți ce spune popa, nu ce face popa. România condusă de PSD nu este un stat care funcționează pe bază de bună credință. Respectarea legii e pentru democrați și cei cu bun simț, pentru ceilalți totul se mimează superficial. Pesediștii se fac că aplică legea în mod egal pentru toți, iar când nu mai pot ascunde că nu o fac, transformă legile, Constituția chiar, astfel încât să nu se mai plaseze în afara lor. Dar asta nu se mai cheamă democrație.
„Domnul președinte al României nu este rege, nu este Carol, nu este Ferdinand. Este președinte democrat și trebuie s-o pună în aplicare (decizia CCR privind revocarea șefei DNA, n.a.). Nu pui în aplicare o hotărâre, orice șef de instituție, președinte, șef de cameră, prim ministru, se aplică legea penală”, spunea ferm Nicolae Bădălău, senator-baron PSD, adăugând cu sentimente aproape umane: „întrebați orice șef de instituție că, dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, ce se întâmplă? Care este următorul pas?”. Da, care este următorul pas? Niciunul. Niciunul pentru vreun dubios de-al lor care nu respectă o hotărâre a unei curți. Dacă este vorba de președintele dat de opoziție, atunci negreșit sancțiunea năprasnică se va revărsa asupra lui.
Vedeți cum pune Bădălău problema? Iohannis „este președinte democrat”. Ghinion. Dacă era pesedist, se mai rezolva cumva, dar el este democrat și nu are privilegiul ăsta de a-și bate joc de legi. Democrații sunt obligați să respecte legi, ei nu vor putea să conducă discreționar când vor veni la putere, astfel să le fie nenorociților ăstora frică de ei. Democratul trebuie să ofere drepturi la viață, la demnitate, la confort etc și violatorului, și criminalului, și hoțului, și pesedistului. Ei, democrații, nu vor putea schimba o formă de guvernământ, Constituția, securitatea națională, Justiția, votul liber exprimat, cuvântul liber, politica externă și de alianțe, politicile sociale și economia așa din burtă, ei trebuie să parcurgă pașii legali, să aibă frică de Dumnezeu și de instituțiile europene. Pesediștii n-au durerea asta de cap, ei pot face orice, dar de la cine au învățat modul ăsta de viață, tipul ăsta de educație, de comportament politic, cine mai face așa ceva, mai la est?
Dăm câteva exemple de hotărâri definitive și executorii ignorate de nenorociții ăștia? Numai două, deși devine regulă. Curtea Constituțională pesedistă își încalcă proprile decizii de când toată ipocrizia asta cu instituțiile fundamendale ale statului, independente și echidistante. Excluderea unui judecător cu mandatul expirat nu o aplică nimeni, deși decizia a fost dată de CCR în urmă cu o lună. Dar ce vorbim noi de o lună? O instanță a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate într-un caz de incompatibilitate a parlamentarului PSD Timiș Matei Suciu cu statutul avut la un moment dat de administrator la o firmă. OK, decizia e definitivă și executorie. Ce trebuia să se întâmple? Da, cum zice Bădălău, „nu pui în aplicare o hotărâre, orice șef de instituție, președinte, șef de cameră, prim ministru, se aplică legea penală”. Aici mă ia și pe mine de prost, nu numai pe ai lui alegători. Cine e angajatorul lui Matei Suciu, fariseule?
Da, Liviu Dragnea, el e angajatorul lui Matei Suciu și care trebuia să constate încetarea mandatului de deputat al ăstuia din Timiș. Nu numai că nu a făcut asta ce i-o tot cere lui Iohannis, dar a și promovat o lege care anulează o decizie a instanței. Treaba asta nu e de o lună, ci de un an și jumătate. Deși nu mă pricep, garantat așa ceva n-ar fi posibil într-o democrație. La ei se poate. Și numai că se poate, dar nesimțiții ăștia nu numai că se poziționează deasupra legii, ba chiar o fac cu fudulie, o arată la toată lumea, iar apoi îi acuză pe alții că alterează democrația acestei țări ce-a trecut de-alungul vremii prin atâtea nenorociri, la fel de negre ca PSD.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…