Categories: Timp liber

Dacă e Rock la Mureș, anul acesta este The Exploited

Legendara trupă The Exploited susține, peste mai puțin de o lună, un concert la doi pași de Timișoara. Se întâmplă pe 13 iulie, la Rock la Mureș, și este doar una dintre surprizele ediției din acest an.

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș înseamnă cinci scene, peste 25 de artiști din țară și străinătate și 48 de ore cu muzică pe toate gusturile. Se întâmplă în 13 și 14 iulie, la Periam. Este locul din care a plecat totul, în vara anului 2002, când doi pasionaţi de muzică, Helmuth Jost şi Nicolae „Nita” Buda, care organizaseră deja câteva concerte rock în zona Periamului, au decis să pună bazele unui festival „ca afară“. La prima ediție au cântat, alături de trupe româneşti, Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia) şi a fost prezent şi DJ-ul german Martin Sprissler. Un an mai târziu a fost un memorabil concert al trupei germane Das Ich, iar în anii următori pe scenele de la Periam – Port au evoluat formaţii ca Zdob şi Zdub, Paraziţii, Şuie Paparude, Pacha Man, Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, La Familia, Coma, Anti – Flag, Iris sau N.O.H.A. În vara lui 2008, festivalul a luat o pauză, pentru a reveni în 2017, cu Death Before Digital, Grave For Sale, D.O.D – Drink or Die, Haos, Implant pentru Refuz, R.O.A., Fernanda Martins, B-ton, Jinjer, Jamaram, Hamatom, Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik.

Anul acesta, pe 13 iulie, celebra trupă de punk The Exploited va cânta din nou la Rock la Mureş. Formată în 1979, în Edinburgh, Scoția, The Exploited a explodat pe scena punk rock cu albumul de debut „Punk’s not Dead”, un material discografic care a ajuns pe primul loc în topul albumelor independente în 1981. În prezent, trupa este formată din Wattie Buchan, Wullie Buchan, Irish Rob și Matt Justice. Biletele și abonamentele pentru festival pot fi cumpărate online sau la intrare, la prețul de 60 lei / zi sau 80 lei / abonament pentru 2 zile.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago