Politica

Daniel Funeriu: singura soluție pentru PMP este să intre în PNL

Pentru a evita sfârșitul, PMP ar trebui să fuzionezee cu PNL, dar nu înainte de-a obține unele facilități. Este părerea unui membru fondator al PMP, Daniel Funeriu, fost candidat în Timiș pentru un loc de deputat la alegerile parțiale din 2014.

Partidul Mișcarea Populară se află în prag de dezintegrare, mai mulți parlamentari părăsind deja corabia pentru a intra în PSD sau ALDE. Acest proces pare a continua și mai accentuat după ce Traian Băsescu s-a retars din funcția de președinte lăsându-i locul lui Eugen Tomac. Chiar și în Timiș PMP a pierdut poziția administrativă de vicepreședinte a Consiliului Județeam în urma conflictului dintre fostul și actualul președinte al filialei, Roxana Iliescu, respectiv Cornel Sămărtinean. Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, membru fondator al PMP, susține că, pentru a nu dispărea, partidul ar trebui să fuzioneze cu PNL, dar nu înainte de-a pune unele condiții.
“Băsism fără Băsescu nu se poate. Rațiunea politică spune că unicul drum al PMP acum este să fuzioneze cu PNL. Plecarea aleşilor, perspectiva ratării pragului la europarlamentare şi renunțarea lui Traian Băsescu la preşedinția partidului (pentru a nu fi parte a unui eşec, dar şi pentru a nu fi piedica unei fuziuni) sunt semne că fuziunea e singurul drum. PNL trebuie să garanteze la schimb locuri eligibile actualilor aleşi PMP şi liderilor lor locali, precum şi 1-2 locuri la europarlamentare. Trebuie să ştii să gestionezi sfârşitul. Una era situația dacă formula inițială, cu oameni tari şi cu principii, gen Papahagi, Baconschi, Lăzăroiu, Diaconescu, lideri locali experimentați şi, ultimul pe listă, subsemnatul, mergea înainte, alta e situația acum. Şi o spun din postura unuia dintre fondatorii Mişcării Populare”, a scris Funeriu pe Facebook. Trebuie amintit aici că în anul 2014 Funeriu a candidat la alegerile parțiale pe Colegiul III deputați Timișoara obținând un scor foarte bun: 20%. În ultimii ani el s-a retras din politică, mulțumindu-se cu rolul de observator.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

2 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

2 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai muște…

3 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

3 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

4 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

8 ore ago