Categories: Primăria Timişoara

Iar n-a ieșit cine trebuie? Nominalizarea noilor membri ai CA la STPT (fostul RATT) a depășit termenul legal

Cu toate că lista noilor membri ai CA a Societății de Transport Public Timișoara trebuia publicată până cel târziu vineri, 8 iunie, acest lucru nu s-a întâmplat încă nici luni dimineață. Foarte probabil, fiindcă iar n-a ieșit cine trebuie. Se reia astfel scenariul concursului PSD-istei Romanița Jumanca, concurs a cărui anulare a fost cerută chiar de către organizator, după ce șefa femeilor din PSD Timiș s-a făcut de râs la examen.

În urmă cu aproape o săptămână, pe 5 iunie, au avut loc interviurile în vederea selecției noilor membri ai Consiliului de Administrație a Societății de Transport Public Timișoara (STPB), fosta RATT. Era a doua și ultima fază a selecției, la ea participând 14 oameni, care trecuseră prima etapă. Este vorba de Constantin Avram Stănușoiu (fost președinte PNL Sânnicolau Mare), Nicolae Bitea (consilier județean PNL), Cosmin Buboi (vicepreședinte PNL Timiș și consilier județean), Culiță Chiș (șef Direcția Edilitară din priaărie), Adrian Teodor Crișan, Ioan Goia (fost director STPT), Cătălin Iapă (consilier al primarului Nicolae Robu), Sorin Karagena, Marian Mocan, Andrei Olteanu, Nastasia Pop, Dumitru Popovici (membru PNL, fost șef al Finanțelor Timiș), Sorin Supuran (vicepreședinte PNL Timiș) și Daniel Cosmin Țepeș.

Din aceștia, doar nouă vor face parte din CA la STPT. De remarcat că mulți dintre cei selecționați în primă fază sunt apropiați ai primarului Nicolae Raobu. Mai mult, dintre aceștia, Sorin Supuran și Nicolae Bitea, au fost deja numiți de un CA provizoriu, condus de Cosmin Buboi, în funcțiile de director general, respectiv director adjunct ai societății municipalității. Cu toate că interviurile au avut loc cu aproape o săptămână în urmă, nici luni dimineață n-au fost anunțați câștigătorii. Conform art. 62, alin (3) din HG 611/ 2008, rezultatele trebuie afișate în maximum trei zile lucrătoare de la susținerea fiecărei probe. De unde concluzia de bun simț că nici de această dată n-a câștigat cine trebuie, iar acum se fac tot felul de jocuri de culise. Spunem „nici de această dată” fiindcă, nu cu mult timp în urmă, același lucru s-a întâmplat la un concurs pentru ocuparea unui post la Direcția de Mediu. La concurs a participat chiar șefa Organizației de Femei a PSD Timiș, Romanița Jumanca, ea având nevoie de o patalama de funcționar public pentru a ajunge prefect. Și în acel caz, rezultatele au fost amânată peste termenul de trei zile, în condițiile în care fuseseră afișate listele la toate celelalte concursuri date în aceeași zi. Ulterior, motivând și această depășire de termen, Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, a solicitat anularea concursului. Or, chiar ea organizase concursul în care Jumanca s-a făcut de râs obținând doar 8,66 puncte dintr-un total de 100. În schimb, o altă concurentă obținuse peste 60 de puncte. Probabil și de acesată dată, necâștigând cine trebuie, se va recurge la aceeași metodă. Că doar toată lumea îl știe pe primarul Nicolae Robu: „e ultracorect, ultracinstit și cu respect total pentru lege”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago