Încă două spații din Bastionul Theresia, scoase la licitație de CJ Timiș

După ce a scăzut tarifele la jumătate și a lărgit plaja de activități permise, CJ Timiș scoate din nou la licitație două spații în Bastionul Theresia. În mai, instituția a reușit să găsească „mușteriii” pentru alte două.

Consiliul Județean Timiș organizează licitație publică deschisă cu strigare pentru închirierea a două spații din Bastionul Theresia. Este vorba despre Corp A – spațiul A 5 – 222,09 mp + 57 mp teren aferent frontului, respectiv Corp B+C – spațiul B-C 7+1 – 379,27 mp + 168 mp teren aferent frontului. Licitația are un preț de pornire cuprins între 36,23 lei și 36,57/mp/lună, fără TVA, în funcție de spațiu, iar cel pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, de la 87,4 lei/mp/lună, tot fără TVA. Spațiile respective pot avea ca destinație activități tip restaurant sau bar, creație și interpretare artistică, informații și comunicații, intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, activități profesionale, științifice și tehnice, cu excepția activităților veterinare, activități de servicii administrative și activități de servicii suport.

Licitația va avea loc în 11 iulie, la ora 10, la sediul Palatului Administrativ. Cei interesați se pot înscrie la licitație până pe 10 iulie, caietul de sarcini putând fi achiziționat la Camera 225, et. 2. Dacă vreți să vedeți spațiile, acestea pot fi vizitate de luni până vineri, între orele 10 și 13. Persoana de contact pentru vizitarea spațiilor este Dan Păduraru, consilier superior la Compartimentul Gestionarea Patrimoniului, telefon 0721-868.229.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro. Pentru că mare parte din bani au venit din fonduri UE, CJ Timiș a fost obligat să păstreze destinația spațiilor destinate închirierii timp de 5 ani. În august 2017, CJ Timiș a organizat prima licitație pentru închirierea mai multor spații cu suprafețe cuprinse între 177 și 384 metri pătrați. Prețurile de pornire au fost stabilite în urma unui raport de evaluare imobiliară și erau cuprinse între 66,06 și 68,52 lei / mp / lună, fără TVA. La această sumă se adaugă, la fiecare spațiu, tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului, 128 lei / mp / lună, plus TVA. În aprilie 2018, după mai multe licitații soldate cu eșecuri, conducerea CJ a decis să reducă tarifele la aproape jumătate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

42 de minute ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

50 de minute ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

O oră ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

2 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

2 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

3 ore ago