Primăria a lansat o aplicație de smartphone dedicată sesizărilor de orice fel

Timișorenii vor avea posibilitatea de-a sesiza mult mai ușor la primărie unele lucruri, sesizările urmând ajungă direct la cei responsabili! Municipalitatea a lansat o aplicație de mobil care îi poartă numele și care poate fi descărcată gratuit atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS.

Începând cu data de 26 iunie aplicația “Primăria Timișoara” poate fi utilizată, timișorenii putând s-o folosească pentru diverse sesizări, de la mașini prcate ilegal la vandalism, spații verzi etc.

„Suntem în fața unei aplicații complexe, care permite cetățenilor, pe de-o parte, să facă sesizări cu tot ce observă ei demn de sesizat în oraș, pe de altă parte le permite să urmărească ce se întâmplă cu cererile lor și inclusiv să urmărească în direct ședințele de consiliu local. Problemele sesizate ajung prin distribuire automată direct la cei ce se ocupă de el, iar cetățeanul poate vedea automat în ce stadiu este. Deci, nu mai intervin funcționari pe traseu, totul se distribuie prin sistemul automat de management al documentelor”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Directorul firmei care a creat aplicația, Marius Niste, spune că se încearcă și o colaborare cu Direcția Fiscală a primăriei, pentru ca pe viitor oamenii să-și poată plăti taxele și impozitele direct din aplicație.

„Funcționarul este obligat să trimită un răspuns. Dacă nu i se răspunde, atunci cetățeanul va putea face o altă sesizare a faptului că nu s-a rezolvat. Lucrurile se vor regla, așa ceva funcționează în alte țări cu nivel de informatizare mai ridicat. Aplicația știe să distribuie toate problemele către cei care știu să se ocupe de rezolvarea lor”, a mai spus Robu.

Aplicația poate fi descărcată fie din Apple Store, fie din Google Play Store, gratuit. A fost creată gratuit de firma Expertissa, cu care primăria are contract pentru întreținerea site-ului, management documente și pentru mentenanța calculatoarelor funcționarilor publici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago