Categories: Klaus Vaterland

Singurătatea Floarei Alesu

Prinși cu tentativa lui Liviu Dragnea de a deveni, în sfârșit, dictator al României, am uitat pur și simplu de condamnarea în același dosar cu liderul PSD a duduii Floarea Alesu. Ce femeie! Dumneaei n-a trădat, nu s-a lepădat de Satana și a primit trei ani și șapte luni cu executare în completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pentru pricina că în calitate de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman a executat ordinele lui Liviu Dragnea de a plăti două femei din banii direcției, însă respectivele nu au dat pe la lucru, fiind prinse cu treabă la sediul PSD. Ea e Floarea Alesu, femeia care a luat mai multă pușcărie cu executare decât însuși Liviu Dragnea și care, pe bună dreptate, se poate întreba: ”Bun, am servit partidul, dar de ce numai eu să plătesc pentru asta?”.

Firește că întrebarea nerostită a Floarei Alesu este pe deplin justificată. La urma urmelor, ce a făcut dumneaei? A luat bani de la contribuabili și i-a dat social-democrației. N-a dat la nimeni în cap, nu a violat, nu a furat, ci făcut un banal abuz în serviciu, mâine-poimâine dezincriminat, a luat de la gura copiilor pentru ca mai târziu PSD să poată ajunge la putere, să facă o minunăție de program de guvernare, să mărească pensiile, salariile la bugetari și toată lumea în alb să fie mai fericită! Asta a făcut Floarea Alesu, nimic mai mult. Calitatea umană lasă însă de dorit. Unde e solidarizarea cu această femeie? Dar să vedem care persoane importante din multe ale mii de asemenea cetățeni au fost plătite din bugetul statului pentru a servi poporul, iar ele au servit pe Liviu Dragnea și PSD.

Valer Dorneanu, Mona Pivniceru, Petre Lăzăroiu, Attila Varga sunt patru judecători ai Curții Constituționale puși de PSD sau USL care primesc leafă din bugetul de stat pentru a servi contribuabilul prin analiza lor neutră și corectă, iar ei – fie și numai ei, căci mai sunt doi puși de PSD cu opinie concurentă în cazul revocării șefei DNA – ei ce servesc? Servesc partidul, fără nicio îndoială. Curtea Constituțională a devenit o a treia camera a parlamentului cu care PSD modifică prima lege într-un mod cum nu se poate mai parșiv. De ce aș mai plăti pe cineva care își ia leafa de la CCR, leafă bună, și el să stea cu gândul la punctul de lucru din Kiseleff?

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. E incredibil cum un om creditat cu încredere de Corneliu Coposu și urmașii săi politici să lucreze mai „pe față” pentru PSD. Vă amintiți când manifestanții, asociații profesionale ale magistraților și alte formațiuni politice ori sindicale se rugau de el să atace OUG 13 la Curtea Constituțională. Nu că ar mai conta ce face CCR cu acea contestație, e limpede, dar era o minimă datorie a acestui individ ce-și zice avocat al poporului să asculte doleanțele a sute de mii, poate milioane de cetățeni români. El de cine este plătit cu peste 300 de milioane lei vechi pe lună și pentru cine lucrează?

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Când Cristian Tudor Popescu a vorbit de coafura Vioricăi Dăncilă ca despre freza unui pavian cu mantie, CNCD a sancționat imediat „derapajul” jurnalistului, spre marea satisfacție a găștii pesediste. Însă în momentul în care Viorica Dăncilă a vorbit despre măsurile guvernului neînțelese de niște oameni care se comportă ca niște autiști, atunci CNCD a concluzionat că nu este vorba de discriminare, culmea, cu o părere contrară tocmai din partea președintelui consiliului, Csaba Asztalos. Dar ceilalți opt membri? Putem vorbi de un pupincurism catifelat prestat pe ban public? Putem. Spre confortul unor indivizi pentru care democrația a devenit un concept tot mai deranjant și inutil?

Laura Georgescu, președinte Consiliului Național al Audiovizualului, urmărită și ea de DNA, cu un partizanat politic evident și subiectul mai multor scandaluri privind comportamentul dictatorial în managementul consiliului, șefa CNA, nu tot aia face? Se comportă cu mănuși cu televiziunile care vidanjează toate manipulările PSD-ALDE și sancționează vigilent tot ce vine din tabăra cealaltă. Directoarea televiziunii publice, Doina Gradea, măcar a fost sinceră. A făcut-o „cap de porc” pe o reporteriță TVR pentru că a pus întrebări incomode pesediștilor foarte generoși când au distribuit bugetul instituției. De unde a dat PSD? Din buzunarul nostru și a cumpărat prestația unei instituții mass-media care-ar trebui să-și manifeste neutralitatea.

Atunci ce vorbim? De ce Floarea Alesu să fie condamnată la peste trei ani de pușcărie și oamenii ăștia să nu primească și ei măcar vreo 15 pentru felul cum distrug această țară? Cu ce se deosebește munca Floarei Alesu în folosul partidului de ce face Valer Dorneanu sau Victor Ciorbea? Nu vede nimeni discriminarea? Ba da, o vede. O vede PSD și vrea să îndrepte situația. Dacă nu intră toți, atunci să nu intre niciunul. Nu se salvează nimeni pe cont propriu, ci se salvează împreună, vorba altei „reptile”. De ce? Pentru că pot. Să vedem cine-i mai oprește.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

12 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago