Categories: Timp liber

Street Delivery sau despre orașe inteligente. În premieră, pe strada General Grigorescu

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni și o închide pentru mașini, a ajuns, la Timișoara, la ediția cu numărul 12. Se întâmplă pe o arteră care, nu peste mult timp, va deveni exclusiv pietonlă și are o temă de actualitate: „Smart Cities”.

Ce este un „smart city”? Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile tehnologii pentru o conviețuire mai plăcută? Ne apropie oare acestea sau ne îndepărtează și mai mult, distrugând comunitatea? Un oraș „smart” își șterge trecutul sau știe să aibă grijă de propria sa memorie și identitate? În acest an, Street Delivery transformă în zonă pietonală strada General Eremia Grigorescu. Participă la ateliere și dezbateri, vorbește cu oameni pasionați de progres, ascultă muzica orașului, implică-te, ai curajul de a experimenta noile tehnologii și hai să colaborăm la crearea poveștii viitorului. Identitatea vizuală a ediției cu numărul 12 este semnată de artista Paula Rusu.


Deschiderea oficială are loc vineri, 15 iunie, ora 20,30, cu un concert al trupei Tasteful Indecency, urmată de Kaleidonescu, de la ora 22. Tot vineri, dar și sâmbătă, de la ora 18, sunteți invitați la film în cafeneaua D’arc. În parteneriat cu Centrul de Limbă Portugheză Timișoara – Instituto Camões, va fi proiectat filmul documentar „Os vizinhos”. Un arhitect, patru cartiere, patru documentare scurte, realizate special pentru pavilionul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, din 2016, de jurnalista portugheză Candida Pinto.


Sâmbătă, 16 iunie, între orele 11 și -19, sunteți așteptați să faceți o călătorie într-un mini oraș al viitorului, cu dezbateri, ateliere, teatru și muzică. De la ora 11 e un concert acustic al trupei EM, dar și cafea oferită de Astoria Think Espresso. Seara, de la ora 20,30 vor urca pe scenă We are creepz, iar a doua zi de festival se încheie cu Mr. Jurjak, de la ora 22. Duminică, 17 iunie, continuă atelierele pe tot parcursul zilei, iar la final sunt concerte. Colin Klix (19), Late November (21) și Grimus (22) sunt trupele care vor concerta în ultima zi de Street Delivery Smart Cities.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago