Categories: Timp liber

Timișoara Air Show: din nou, inimi pe cer, cu Baltic Bees. Mitingul aerian a ajuns la ediția a cincea

Acrobații aeriene și muzică rock. Sunt ingredientele celei de-a cincea ediții a mitingului aerian Timișoara Air Show 2018, care va avea loc pe aeroport. Foarte important: pentru a evita înghesuiala, spectatorii sunt așteptați la AIT cu începere de la ora 16.30.

Timișoara Air Show este programat sâmbătă, 23 iunie, de la ora 19. Este a doua ediție la ceas de seară, gândită astfel pentru ca spectatorii să se poate bucura de programul de acrobații aeriene, fără să fie nevoiți să stea în bătaia soarele ore în șir. În anii trecuți, mii de oameni au asistat la eveniment, dar unii dintre ei au reclamat aglomerația și minutele bune petrecute în trafic. Pentru a se evita, pe cât posibil, ambuteiajele, cei de la aeroport își așteaptă oaspeții cu începere de la ora 16.30. „Cei care doresc să vină cu maşina vor avea la dispoziție aproximativ 6.000 de locuri de parcare, unde staționarea este gratuită. Ei trebuie să respecte indicațiile primite la fața locului, în funcție de direcția din care vin spre aeroport”, spune Dan Idolu, directorul AIT.

Surpriza acestei ediții sunt piloții letoni de la Baltic Bees, care revin la Timișoara după doi ani. „Au fost foarte încântați de publicul din Timișoara și de atmosfera de aici. Programul lor este foarte încărcat, însă ne-au anunțat în urmă cu câteva zile că vor putea participa și ei”, mai spune Idolu. Vor mai fi prezenți: Forţele Aeriene Române, Aeroclubul României, cu Hawks of Romania, parașutiștii Blue Wings şi The Pellicans și formaţia ASALT. Vor încheia programul Iacării Acrobați, ale căror acrobații cu efecte pirotehnice vor arăta spectaculos la crepuscul. La final, după încheierea programului piloților, urmează un concert rock cu două trupe românești și sârbești, numai bun de ascultat înainte să plecați spre casă și să evitați aglomerația.

Traficul aerian se va desfăşura conform orarului, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre de Poliţie pentru dirijarea traficului. Mitingul aviatic este organizat de Aeroportul Internaţional Timişoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Ministerului Apărării Naționale, al Primăriei Ghiroda, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago