Categories: PoliticaUltima ora

Toți deputații PNL de Timiș, în “shadow cabinet”-ul PNL

Toți cei trei deputați liberali de Timiș vor face parte din „Guvernul din umbră” al PNL, arată site-ul știripesurse. Este vorba de Marilen Pirtea la Educație, Ben-Oni Ardelean la Externe și Pavel Popescu la Comunicații. Aici l-am putea adăuga și pe Lucian Heiuș, fost șef al Finanțelor Timiș, dat ca titular la Economie.

Potrivit site-ului știripesurse, președinții comisiilor de specialitate din PNL au fost convocați la sediul partidului pentru a finalize draftul programului de guvernare. Totodată, președintele Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor liberali să nu părăsească Bucureștiul în perioada 15-30 iunie, pentru că urmează să fie depusă și votată moțiunea de cenzură inițiată de PNL. Sursa citată afirmă că liberalii pregătesc în același timp și o echipă care să fie gata să preia guvernarea. Un așa-numit guvern din umbră.

Se știe că, pentru funcția de premier, se pregătește chiar Ludovic Orban, noutatea fiind că europarlamentarul Siegfried Mureșan, înscris recent în PNL, ar fi în cărți pentru funcția de vicepremier. În echipă se regăsesc și toți cei trei deputați de Timiș. Astfel, Marilen Pirtea ar urma să preia portofoliul Educației, având însă și un contracandidat în persoana Ralucăi Turcan. În schimb, Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu sunt singurii candidați pentru ministerele de Externe, respectiv al Comunicațiilor. Pe lista de ministeriabili mai apare și Lucian Heiuș, fost șef al Direcției Regionale de Finanțe, care ar urma să preia portofoliul Economiei. E adevărat însă, pentru ca aceste nominalizări să fie puse în practică mai trebuie să se întâmple două lucruri, dintre care unul aparent e imposibil. În primul rând trebuie ca moțiunea de cenzură să reușească. Și chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, în al doilea rând ar trebui ca PNL să formezae Guvernul singur, fără aliați. Or, acest lucru chiar pare imposibil în condițiile în care liberalii dețin mai puțin de un sfert din mandatele din Parlament.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

23 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

39 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

60 de minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago