Copiii din Timiș vor putea învăța în timp ce se joacă, punând la cale experimente dintre cele mai inedite. Totul, grației Fondului Științescu, care va fi finanța, în premieră pentru Timiș, nouă proiecte al căror scop este să le arate celor mici că ingineria, matematica sau științele digitale pot fi și distractive.
Peste 2.000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani, din care peste 300 din zona rurală din Timiș, vor beneficia de îndrumarea a mai mult de 40 de mentori care îi vor implica în experimente și activități practice pentru a învăța și îndrăgi știinţele, tehnologia, ingineria, artele digitale şi matematica. Copiii de la Școala nr. 12 au fost luni la Experimentarium TM, unde au văzut experimente care i-au lăsat cu gura căscată.
Fundația Comunitară Timișoara a lansat Fondul Științescu, un program de promovare a științei și tehnologiei în rândul copiilor și adolescenților din Timișoara și din județul Timiș. Mentorii sunt doi dascăli de la Experimentarium TM, dar și profesioniști din comunitate, ingineri, dascăli, specialiști în diferite domenii, printre ei fiind și doi profesori care predau la Universitatea Oxford. Profesorul Zeno Schlett, coordonator Experimentarium TM și mentor Fondul Științescu, a trezit interesul copiilor de la Școala nr. 12 prin ceea ce le-a arătat. De acum înainte, copiii și dascălii vor fi cei care vor arăta ceea ce știu, prin proiectele la care vor participa.
Proiectele finanțate cu 225.000 lei prin Fondul Științescu sunt 9 la număr, distribuite astfel: 3 proiecte în școli, 2 proiecte în zona rurală, 2 proiecte pentru arte, 2 proiecte pentru publicul larg (un festival în Piața Libertății și un eveniment în cadrul Aquapic – centrul educațional pentru copii). „În perioada iulie – octombrie 2018, copiii vor fi implicați în proiecte precum scoaterea ADN-ului dintr-o căpșună, vor construi un biciclu, o mașină de formula 1 și un kart, vor face experimente cu apă, vor recompune imagini scanate folosind tehnologia 3D, vor construi un trenuleț care levitează, vor realiza sculpturi interactive generatoare de sunete și lumini, la care se adaugă și alte aplicații practice deosebite. Toată lumea este așteptată să urmărească programul și activitățile pe websiteul timisoara.stiintescu.ro și pe pagina de Facebook și să se alăture experimentelor”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara.
Timișoara va beneficia de un nou coridor de mobilitate, este vorba de Radiala Vest, drumul…
La data de 4 ianuarie, în jurul orei 01:15, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost…
Primul accident mortal în Timiș din noul an s-a produs sâmbătă dimineața. La data de…
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a recunoscut, într-un dialog cu Marcel Ciolacu pe TikTok, că…
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat va reabilita barajul lacului Surduc. Vor fi operate modificări…
Primăria Dudeștii Vechi a lansat licitația pentru unul dintre cele mai importante proiecte pe care…