Consiliul Judeţean Timiş

Dobra a bătut palma cu Bojin. Lae Oprea se pregătește să fie noul vicepreședinte al CJ Timiș

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, ar putea respira ușurat: dacă totul merge conform negocierilor, de miercuri, 18 iulie, va avea un nou vicepreședinte. Nicolae Oprea (UNPR) ar trebui votat în plen pentru postul lăsat liber de Roxana Iliescu.

Plenul extraordinar al CJ Timiș de joi, 21 iunie, a fost ultimul la care a participat Roxana Iliescu, în calitate de consilier județean PMP și vicepreședinte al instituției. Ea și-a dat demisia din partidul „popularilor”, astfel că locul ei în legislativul județean a rămas vacant. La scurt timp, celălalt vicepreședinte al CJ, Traian Stancu (ALDE), a fost luat cu Salvarea de la birou, fiind internat în stare gravă la Terapie Intensivă. El a trecut peste acel moment, dar încă nu a fost externat și cu siguranță va mai trece ceva vreme până va reveni la birou. În aceste condiții, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, rămas singur pe baricade, spunea, în urmă cu mai puțin de o săptămână, că nu au fost purtate încă negocieri pentru postul de „vice” lăsat liber de Roxana Iliescu.

Și totuși… În plenul de miercuri, 18 iulie, al CJ Timiș, unul dintre puncte va viza numirea unui nou vicepreședinte al instituției, în persoana lui Nicolae Oprea, unul din cei trei consilieri județeni ai UNPR. „Noi îl susținem pe Lae Oprea, dar trebuie să așteptăm până la ultimul vot. Știți cum e, nimic nu e sigur până atunci. Cred că Lae Oprea, care e demult timp în CJ, cu experiența pe care o are, poate să ajute la buna funcționare a acestei instituții. Probabil că o să fie și unele supărări, e normal să fie așa. Poate unii de la PSD, care are 16 consilieri, cred că ar fi trebuit să aibă și un post de vicepreședinte. Dacă erau 31 de membri în CJ, așa ar fi trebuit să fie. Dar sunt 37”, a declarat, pentru deBanat.ro, Titu Bojin, președintele UNPR Timișoara, la rândul lui consilier județean. Votul de miercuri va însemna și „moartea” oficială a protocolului de colaborare semnat, în iunie 2016, între PSD, ALDE și PMP. Acesta dădea câte o funcție de vicepreședinte celor de la ALDE și PMP. În 2016, PNL a trimis în CJ 14 consilieri, spre deosebire de cei 16 ai PSD. UNPR are trei, iar ALDE și PMP, câte doi. În acest moment, PMP, care a denunțat, de altfel, protocolul de la CJ, are un singur consilier județean și va trebui să numească un înlocuitor pentru Roxana Iliescu.

Casetă
Nicolae „Lae” Oprea a fost director al Direcției Județene pentru Agricultură și consilier personal al lui Titu Bojin, pe vremea când acesta din urmă era președinte al CJ Timiș. Conform declarației de avere, Oprea are două terenuri agricole în Alioș și Bogda, un apartament în Timișoara, un „Wolsvagen” din 2000 și nu are conturi bancare. A fost membru în CA Piețe SA Timișoara, de unde a încasat 25.583 lei net, și consilier la ADI – Apă-Canal Timiș, de unde a primit 46.968 lei net. Indemnizația de consilier județean i-a mai adus 9.600 lei net. El și-a trecut în CV că este „sociabil, atracție înspre problemele legate de administrarea în agricultură și legislație agricolă”, dar a notat și „comunicarea în domenii din mediul rural, transmiterea de informații pentru oameni etc”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago