Social

După un an și jumătate, SDM va respecta contractul cu Primăria Timișoara: ridică mașinile 12 ore!

La peste un an și jumătate de când a primit, prin atribuire directă, serviciul de blocare / ridicare a mașinilor parcate aiurea, SDM începe, în sfârșit, să respecte contractul. De la 1 septembrie, programul de ridicare a mașinilor se prelungește la 12 ore!

Poliția Locală a anunțat luni, 30 iulie, că, alături de reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA, s-a decis prelungirea la 12 ore a programului de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. Se va întâmpla de la 1 septembrie, transmit cei de la PLT. Lăudabil, dar ce să vezi? În HCL 50/2017, în baza căreia funcționează Serviciul Ridicări Auto al SDM, scrie negru pe alb că s-a votat «modificarea şi completarea Contractului de delegare de gestiune aprobat prin art. 3 din HCLMT nr. 12/2014, Cap. IV Obligaţiile Părţilor, art. 7, punctul 1, cu următorul conţinut ,,Concesionarul are obligaţia asigurării activităţii în intervalul orar 8 – 20, de luni pana vineri, in mod continuu si permanent pe toata durata contractului. În caz de intervenţie rapidă (situaţii de urgenţă) programul activităţilor de ridicare este în intervalul orar 0 – 24, de luni-duminică”. Altfel spus, SDM trebuia să asigure serviciul între aceste ore încă din februarie 2017!

Pe de altă parte, șoferii din Timișoara parchează la greu pe unde li se năzare, dar la fel de adevărat este că, în zona centrală cel puțin, parcări nu prea sunt. Numai în luna iulie, polițiștii locali au aplicat 736 sancțiuni contravenționale pentru parcare neregulamentară. De la începutul anului au fost date 8.283 amenzi. Sancțiunile sunt cuprinse între 580 și 725 lei, cu 3 puncte penalizare la permis, iar pentru ridicare, transport și depozitare, în plus față de sancțiune, șoferii vor plăti, către SDM, o taxă de 500 lei. SDM a achiziționat încă un utilaj pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, astfel că acum are 2. De aici, probabil, și prelungirea programului, conform contractului.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago