Politica

Polițiștii lui Robu continuă să-și dorească “penali în funcții publice”

Polițiștii locali continuă să șicaneze acțiunea de strângere de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”, lansată de USR. Doi voluntari care adunau semnnături în acest sens au fost avertizați de polițiștii locali. În urmă cu o lună, chiar senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi a fost avertizat la ordinele primarului Nicolae Robu.


Doi voluntari USR care strângeau semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” au fost avertizați sâmbătă de către polițiștii locali și obligați să renunțe la acțiune. Liderii USR Timiș se întreabă dacă polițiștii locali au terminat toate problemele din oraș, dacă au ajuns să dea avertismente voluntarilor civici. Mai mult, ei spun că au solicitat în nenumărate rânduri autorizație de la primărie pentru a instala un cort în fața Catedralei, neprimind niciun răspuns.

„Din păcate, Poliția Locală n-a reținut sau n-a înțeles nimic din întâmplarea de data trecută… Astăzi, colegii mei care strângeau semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice“ au fost avertizați din nou. Probabil că reprezentanții Poliției Locale au terminat cu toate celelalte probleme din oraș și s-au hotărât să le facă viața cât mai grea voluntarilor dintr-o acțiune civică. Vom continua să strângem semnăturile necesare, oricâte avertismente sau amenzi vom primi și vom contesta toate procesele verbale, pentru că știm că avem dreptate. Domnule Robu, dacă vă mai considerați liberal și dacă aveți credința că penalii nu au ce să caute în viața publică, aprobați cererea noastră pentru amplasarea cortului în Piața Operei și opriți-vă slujbașii să mai împiedice voluntarii #farapenali”, a scris pe Facebook, senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi.

În urmă cu o lună, chiar Fălcoi a fost avertizat de polițiștii locali, la comanda directă a primarului Nicolae Robu. “Domnule Nicolae Robu, avem nevoie să ne ajutați să strângem cele 500.000 de semnături! Vă rugăm din nou să aprobați amplasarea cortului #FărăPenali în Piața Victoriei, vis-a-vis de Catedrală. Și vă mai rugăm să le explicați domnilor de la Poliția Locală Timișoara că nu au bază legală în care să avertizeze sau să amendeze voluntarii care strâng semnături. Ne rezervăm dreptul să atacăm în instanță orice amenzi, avertismente sau hotărâri care îngrădesc în vreun fel dreptul cetățenilor la inițiativă legislativă, drept protejat prin articolele 74 și 90 din Constituția României. Trebuie să strângem rândurile și să ne opunem dezastrului propagat de PSD-ALDE-UDMR pe toate planurile. Vă invităm alături de noi în această luptă împotriva corupților care ne conduc. Faceți alegerea înțeleaptă!”, este un apel făcut primarului pe pagina de Facebook a USR Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

6 minute ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

40 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago