Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a angajat o firmă din Brașov cu un singur salariat care să-i evalueze proprietățile

O firmă cu un angajat și sediul social într-un sat din județul Brașov va face, în următorii 4 ani, aproape 22.000 de rapoarte de evaluare pentru proprietățile Primăriei Timișoara. Ea a câștigat licitația organizată de PMT și se va apuca în curând de treabă.

De șase ani, de când s-a instalat pe CD Loga 1, primarul Nicolae Robu a reclamat lipsa unui inventar complet al proprietăților municipalității. „Sunt progrese importante (la inventarierea patrimoniului – n.r.), dar nu am încredere totală în situațiile prezentate în momentul de față. Avem o situație cu foarte multe rubrici, cerute și de Curtea de Conturi, și de organele de anchetă, pe diversele subiecte, și ea este asumată de aparatul tehnic care o întocmește și o semnează. Ei spun că este reală, dar eu am rețineri”, spunea Robu, în luna mai. La vremea respectivă, el declara că vrea încă o modificare a organigramei primăriei. „Stadiul acesta nemulțumitor în care se află evidența patrimoniului este și motivul pentru care vin cu o nouă modificare a organigramei (…) Aștept aviz de la ANFP pe o nouă măsură organigramică referitoare la patrimoniu. Constat că oamenii sunt depășiți, nu pot face față în a aduce la punct situația pe tot arealul orașului, la un patrimoniu atât de vast”, mai declara edilul. Robu voia să înființeze două direcții de patrimoniu, care să gestioneze mai eficient lucrurile. Încă nu s-a întâmplat nimic în această direcție, dar acum PMT a contractat o firmă care să-i evalueze / reevalueze proprietățile imobiliare, precum și pe cele de care este interesată.

Primăria Timișoara a semnat un contract-cadru valabil pe patru ani cu SC Fidox SRL, cu sediul în comuna Tărlungeni, satul Purcăreni, județul Brașov. Acesta se referă la „prestarea de servicii de consultanță / expertiză privind executarea de «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes»”. Vor fi încheiate 4 contracte subsecvente, din 12 în 12 luni sau la nevoie. Prețul total pe care-l va plăti PMT este de 2,6 milioane de lei, cu TVA, adică peste 564.000 de euro. „Promitentul – prestator se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu promitentul – achizitor, să execute minimum 10, maximum 21.928 «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes», în conformitate cu documentația de atribuire, respectiv caietul de sarcini, graficul de timp anexat ofertei și cu obligațiile asumate prin prezentul acord”, se precizează în contractul încheiat între cele două părți.

Conform datelor publice, Fidox SRL este înființată în 2001 și, anul trecut, a avut un singur angajat. N-a depășit niciodată însă, de când există, doi angajați. În urmă cu 4 ani, ea a fost în centrul unui scandal la Ploiești, unde, susținea presa locală, primăria din localitate a vândut, pe baza evaluărilor făcute de această societate, terenuri la un preț cu 30% mai mic decât cel al pieței. Contractul cu Municipiului Ploiești, de asemenea multianual, avea o valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago