O firmă cu un angajat și sediul social într-un sat din județul Brașov va face, în următorii 4 ani, aproape 22.000 de rapoarte de evaluare pentru proprietățile Primăriei Timișoara. Ea a câștigat licitația organizată de PMT și se va apuca în curând de treabă.
De șase ani, de când s-a instalat pe CD Loga 1, primarul Nicolae Robu a reclamat lipsa unui inventar complet al proprietăților municipalității. „Sunt progrese importante (la inventarierea patrimoniului – n.r.), dar nu am încredere totală în situațiile prezentate în momentul de față. Avem o situație cu foarte multe rubrici, cerute și de Curtea de Conturi, și de organele de anchetă, pe diversele subiecte, și ea este asumată de aparatul tehnic care o întocmește și o semnează. Ei spun că este reală, dar eu am rețineri”, spunea Robu, în luna mai. La vremea respectivă, el declara că vrea încă o modificare a organigramei primăriei. „Stadiul acesta nemulțumitor în care se află evidența patrimoniului este și motivul pentru care vin cu o nouă modificare a organigramei (…) Aștept aviz de la ANFP pe o nouă măsură organigramică referitoare la patrimoniu. Constat că oamenii sunt depășiți, nu pot face față în a aduce la punct situația pe tot arealul orașului, la un patrimoniu atât de vast”, mai declara edilul. Robu voia să înființeze două direcții de patrimoniu, care să gestioneze mai eficient lucrurile. Încă nu s-a întâmplat nimic în această direcție, dar acum PMT a contractat o firmă care să-i evalueze / reevalueze proprietățile imobiliare, precum și pe cele de care este interesată.
Primăria Timișoara a semnat un contract-cadru valabil pe patru ani cu SC Fidox SRL, cu sediul în comuna Tărlungeni, satul Purcăreni, județul Brașov. Acesta se referă la „prestarea de servicii de consultanță / expertiză privind executarea de «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes»”. Vor fi încheiate 4 contracte subsecvente, din 12 în 12 luni sau la nevoie. Prețul total pe care-l va plăti PMT este de 2,6 milioane de lei, cu TVA, adică peste 564.000 de euro. „Promitentul – prestator se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu promitentul – achizitor, să execute minimum 10, maximum 21.928 «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes», în conformitate cu documentația de atribuire, respectiv caietul de sarcini, graficul de timp anexat ofertei și cu obligațiile asumate prin prezentul acord”, se precizează în contractul încheiat între cele două părți.
Conform datelor publice, Fidox SRL este înființată în 2001 și, anul trecut, a avut un singur angajat. N-a depășit niciodată însă, de când există, doi angajați. În urmă cu 4 ani, ea a fost în centrul unui scandal la Ploiești, unde, susținea presa locală, primăria din localitate a vândut, pe baza evaluărilor făcute de această societate, terenuri la un preț cu 30% mai mic decât cel al pieței. Contractul cu Municipiului Ploiești, de asemenea multianual, avea o valoare de aproximativ 12 milioane de lei.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…