Proiectul LaborNet a ajuns la final

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener al Proiectului „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, anunță încheierea acestuia, după o durată de implementare de 15 luni.

Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 1 „Promovarea ocupării forței de muncă și consolidarea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii”, Obiectivul 1.1. „Ocuparea și mobilitatea forței de muncă”. El a fost derulat de Camera Regională a Districtului de Nord al Banatului din Kikinda, partener coordonator, și de Primăria Orașului Kikinda și CCIA Timiș, parteneri. Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea potențialului zonei, prin asigurarea unei creșteri favorabile incluziunii, facilitarea accesului pe piața forței de muncă și sporirea oportunităților de angajare în zona transfrontalieră. Obiectivul specific a fost intensificarea cooperarii în domeniul pieței forței de muncă, prin crearea unei rețele între instituții/stakeholderi/companii și șomeri.

Grupul țintă a fost format din șomeri din zona transfrontalieră, cu precădere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu vârsta peste 50 de ani, tineri, femei), companii din România și Serbia cu dificultăți în găsirea forței de muncă și instituții din domeniul economiei și educației. A fost creată o rețea de cooperare tranfrontalieră în domeniul pieței muncii, au fost organizate 26 module de cursuri de instruire a grupului țintă, cu participarea a 68 de persoane din Serbia, și traininguri specializate cu experți, la care au participat 18 persoane din grupul țintă. De asemenea, au fost înființate două puncte de informare, la Timișoara, la sediul CCIAT din Piața Victoriei nr.3, și la Kikinda, la sediul primăriei.

Au fost organizate două târguri de joburi, unul la Kikinda și unul la Timișoara. Au participat zeci de firme și câteva sute de persoane interesate să-și găsească un loc de muncă. Tot în cadrul acestui proiect a fost publicat un ghid/ manual de informare care conține reglementări legislative din România și Republica Serbia, expresii uzuale și cuvinte cheie pentru facilitarea comunicării, în trei limbi: română, sârbă și engleză.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Consilierul personal al preşedintelui CJ Timiş jubilează: Progresimul s-a prăbuşit în România. Ultimele redute, Bucureşti şi Timişoara

Nicolae Robu, consilierul preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis, anunţă prohodul progresismului la nivel mondial, dar…

19 ore ago

Compania de Drumuri poate semna contractul de execuție a Centurii Vest Timișoara cu turcii de la Nurol

Punct final în disputa pe contractul de realizare a Centurii Vest Timișoara, ultima porțiune nefinalizată…

19 ore ago

Diferență de viziune. Unele primării din țară au redus taxele și impozitele locale

Viața administrativă a Timișoarei de sfârșit a anului 2024 a fost marcată de disputa pe…

19 ore ago

Gata cu vacanţa de Sărbători! Elevii se întorc în bănci de miercuri

Elevii se întoarc la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa dedicată sărbătorilor, dar vestea bună…

19 ore ago

Leapșa din PSD

Cu un ton foarte grav, cei mai mulți politicieni preumblați pe la putere în slujba…

21 de ore ago

Sfântul Ioan Botezătorul, ultima zi a sărbătorilor de iarnă

În fiecare an, pe 7 ianuarie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, una dintre…

23 de ore ago