Primăria Timişoara

Robu: Garantez că în 13 august angajații STPT vor fi cu salariile la zi

Primarul Nicolae Robu continuă să susțină că Sorin Supuran a fost demis fără știința lui, dar spune că nu e normal ca acesta să nu-l fi informat niciodată despre ceea ce face la STPT. Edilul șef promite că din toamnă nu vom mai sta zeci de minute în stații și că până în 13 august se va ajunge cu salariile zi.

Demiterea intempestivă a fostului director al STPT continuă să facă valuri, dar primarul Nicolae Robu nu vrea să intre în detalii, considerând că acest lucru nu interesează călătorul timișorean. El susține că îmbunătățirea simțită în ultimele săptămâni i se datorează. „Pe mine mă interesează calitatea serviciilor oferite timișorenilor. Nu știu de ce sunteți atât de iritați despre o anumită persoană, chiar este suspectă această iritare. Iritare pentru cine? Lăsați-mă pe mine să îmi fac griji că nu merge transportul în comun în Timișoara. Nu-mi fac griji. În fiecare săptămână voi avea personal o ședință operativă cu un board pe care l-am cerut la STPT (…) Dacă am făcut timișorenilor promisiunea că anul 2018 va fi anul unui salt semnificativ în calitatea serviciilor de transport public, lucrul acesta trebuie să se întâmple (…) Timișorenii sunt interesați numai și numai de calitatea serviciilor de transport public. Și ele vor fi din ce în ce mai bune, vă garantez”, a declarat Robu.

De ce a fost demis Supuran nu e foarte clar, cel puțin nu oficial. Robu spune însă că fostul director ar fi trebuit să aibă altă atitudine. „Cunosc exact ce s-a întâmplat, dar nu vreau să comentez prea mult (…) I-am asumat ca echipă, atât pe Sorin Supuran, cât și pe Nicu Bitea, cât și pe membrii interimari ai CA (…) Nu e potrivit să fie demis în absența sa. Oamenii s-au radicalizat și au luat această decizie și și-au asumat-o contrar cu ceea ce le am spus eu. Nu sunt în subordinea mea, însă era vorba de o asumare și aș fi vrut să avem o discutie în care să clarificăm lucrurile. Oricum, nu a fost normal ca în 7 săptămâni, Sorin Supuran să nu mă informeze de nimic, să nu-mi dea un telefon, sa-și propună mărire de salariu, în condițiile în care angajații nu și-au lu„at salariile. Ar fi trebuit să discutăm, i-aș fi spus prietenește că nu e potrivit”, a explicat edilul.

Întâmplarea face ca ambii (Supuran și Bitea – n.r.) să fi absolvit aceeași universitate. Managementul este una, aici nu face nimeni specialitate, ci face management. Or, managementul este o știință în sine și o artă în sine. Unii sunt cu abilități manageriale înnăscute și au făcut dovada de performanțe uriașe fără școală de management. Când abilitățile înnăscute se combină cu educația rezultă un alt nivel de performanță.
Primarul Nicolae Robu

Edilul șef oferă și două garanții: una pentru călători și una pentru angajații STPT, unde, deși suntem la final de iulie, nu a fost achitat încă salariul pe iunie. „Acum, șoferii și vatmanii sunt în număr mare în concediu, este perioada în care și solicitarea de transport public este mai redusă. După perioada de concedii vă garantez eu că se va circula mai bine. Vă garantez”, a spus Robu. „În 10 august vor primi. Se nimerește să fie la sfârșit de săptămână. Vor primi salariile la zi, restanțele cât mai sunt pe iunie și salariul pe iulie. Numai că vreau să se înțeleagă exact. Dacă nouă ne intră banii mai repede de data de 10, imediat îi virăm către STPT, care poate face plățile către angajați. Dar dacă ne vin banii în 10, e o zi de vineri, sâmbăta și duminica nu mai funcționează băncile și, prin urmare, oamenii nu vor putea primi salariile mai devreme de data de 13. Eu garantez că voi da banii către STPT, pentru a se plăti salariile la zi și voi avea grijă ca tot ceea ce dăm către STPT să meargă cu titlul de plăți salariale”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago