Primăria Timişoara

Unde-s cinci, merge si a sasea! Primaria Timisoara vrea o fantana si in sensul giratoriu de la Galeria 1

Intr-o buna zi, soferii care vor avea drum in zona Bd. Antenei se vor putea delecta, in timp ce stau in trafic la orele de varf, cu nu una, ci doua fantani ornamentale. Primaria a scos la licitatie studiul de fezabilitate pentru o astfel de fantana care ar urma sa apara in sensul giratoriu de la Galeria 1. Alte cinci vor fi construite in alte sensuri din oras.

În 2012, când a câștigat primul mandat de primar, Nicolae Robu anunța că unul dintre proiectele la care ține foarte este cel al unei fântâni cu muzică și jocuri de lumini, care ar fi urmat să fie construită pe Bega. Soluția nu s-a dovedit viabilă, asa ca nici pana acum nu s-a facut nimic concret pentru construirea fantanii. Asta nu inseamna insa ca edilul sta pe loc. In primavera au fost scoase la licitatie “servicii de proiectare (SF)” pentru cinci fântâni in sensurile giratorii din Piața Bălcescu, Piața Iuliu Maniu, Praktiker, Selgros și Calea Lipovei. Costurile pentru documentațiile de la fântânile din Piața Iuliu Maniu, Praktiker, Selgros și Calea Lipovei erau estimate la 7.140 lei, adică puțin peste 1.500 de euro, per bucată. Pentru Piața Bălcescu, prețul estimat era de 11.424 lei, adică aproximativ 2.500 de euro. Fântânile vor avea un diametru de 20 metri – Calea Lipovei, intersecție cu str. Armoniei și II de la Brad, 30 metri – Piața Iuliu Maniu, sens giratoriu, și spațiul din interiorul girației din Bd. Antenei (în zona Praktiker), respectiv 40 metri – zona Selgros, Calea Aradului, sens giratoriu. În Piața Bălcescu nu este precizată o dimensiune anume. În cazul tuturor celor cinci fântâni „se propune execuția unei fântâni ornamentale, care va avea un bazin parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior”. Noile fântâni vor avea printre altele, și proiectoare cu led, dar și „ dinamic show controler”.

Pentru ca unde sunt cinci fantani, de ce n-ar putea fi sase, PMT e dispusa sa plateasca pana la 7.149 de lei, cu tot cu TVA, pentru un al saselea studiu de fezabilitate. Acesta se refera la o fantana in sensul giratoriu de la Galeria 1, adica la doi pasi de cea de pe Bd. Antenei, de la Praktiker. “Se propune execuția unei fântâni ornamentale, în sensul giratoriu din zona Galeria 1, intersecție Bd. Antenei cu Calea Sever Bocu. Fântâna va avea un bazin cu un diametru de aproximativ 20 m, parțial suprateran, realizat din beton armat, hidroizolat, finisat interior și exterior. Sistemul funcțional al fântânii va fi compus din următoarele elemente: jeturi apă, controlabile individual prin intermediul unei electrovalve submersibile, proiectoare cu led, submersibile din inox controlabile, sistem filtrare, dynamic show controller, accesorii hidraulice diverse necesare montajului complet”, scrie în anunțul publicat pe SEAP. Ofertele sunt asteptate pana pe 18 iulie. Una peste alta, intr-un an in care primaria are dificultati in a imparti banii pentru chestiuni importante pentru cetateni, cum ar fi societatile de termoficare sau de transport in comun, in jur de 10.000 de euro vor fi cheltuiti pentru studii de fezabilitate pentru fantani in sensurile giratorii. Cand vor fi si construite acestea si la ce costuri este o alta poveste.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

4 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

8 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

10 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

10 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

11 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

11 ore ago