Ministerul Sănătății acoperă costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, iar pentru pacienții adulți dependenți de însoțitori costurile de transport și cazare vor fi asigurate tot din bugetul Ministerului Sănătății. În acest sens, a fost modificat, zilele trecute, Ordinul ministrului Sănătății nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor…
Educația e gratuită, dar numai teoretic. Părinții plătesc la greu pentru manuale, reparații și meditații
Salvați Copiii România a realizat un studiu și a ajuns la concluzia că, în ultimii opt ani, s-au dublat costurile ascunse ale educației. Este vorba despre banii în plus pe care părinții i-au plătit atfel încât copiii lor să meargă la școală.
Unde-s cinci, merge si a sasea! Primaria Timisoara vrea o fantana si in sensul giratoriu de la Galeria 1
Intr-o buna zi, soferii care vor avea drum in zona Bd. Antenei se vor putea delecta, in timp ce stau in trafic la orele de varf, cu nu una, ci doua fantani ornamentale. Primaria a scos la licitatie studiul de fezabilitate pentru o astfel de fantana care ar urma sa apara in sensul giratoriu de la Galeria 1. Alte cinci vor fi construite in alte sensuri din oras.
Pedalatul pe bicicletele Primariei Timisoara ramane gratis
Încă nu costă direct bicicliștii, pentru că plătește bugetul local. Deși în proiectul de modificare a tarifelor STPT votat de consilieri apare că o călătorie cu bicicleta e 2,5 lei, în realitate, pentru bicicliști, ea rămâne gratuită. Și în prezent, primăria decontează lunar către STPT plimbările pe două roți din sistemul VeloTM.
ISJ Timis se pregateste de santier. In Calea Aradului
Inspectoratul Școlar Timiș se va muta până la finele anului din centru în Calea Aradului. Asta, după ce a primit sediul fostului liceu agricol, care însă trebuie amenajat. Cât costă lucrările nu se va ști decât după întocmirea unui proiect, estimat la 17.000 de euro.
Furtuna din septembrie a scos 190.000 de euro din conturile Politehnicii
Furtuna care a afectat Timişoara în luna septembrie a băgat adânc mâna în bugetul Universității Politehnica. Reparaţiile imediate, mai ales la acoperişurile afectate ale clădirilor aflate în proprietatea universităţii, au costat UPT 190.000 de euro.
Locuitori nemultumiti: Timisoara are un cost al vietii destul de ridicat
Timişoara nu face parte din prima categorie a oraşelor româneşti cu un cost avantajos al vieţii. Cercetarea, care a analizat răspunsurile date de peste 125.000 de români, arată percepţia pe care românii o au asupra costului vieţii din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.
Totemul din Piata Unirii, cea mai ieftina sculptura din Cetate! Cat au costat celelalte
Cea mai ieftină din cele șapte statui care au apărut în Cetate este… actualul post trafo din fața Muzeului de Artă. Construcția metalică se va transforma, la un moment dat, în „Totem”, purtând semnătura lui Mircea Roman. Primăria Timișoara a plătit, de fapt, doar costurile de turnare în bronz a lucrărilor, nu și drepturile de autor.
Cat ne costa de fapt, palmierii lui Robu?
În momentul în care a adus deja celebrii palmieri, primarul Nicolae Robu a afirmat că aceștia au costat „doar 10.000 de euro”. La un preț anunțat de 140-150 de euro, cele 40 de ghivece nu pot costa mai mult de 6.000 de euro, dar sărim peste acest amănunt. Palmierii necesită însă multe costuri suplimentare.
Plamanul artificial, salvatorul de vieti pe care spitalele nu si-l permit
Plămânul artificial, dispozitivul care suplineşte funcţia plămânului atunci când aceasta este compromisă, este tot mai solicitat. Costurile nu sunt însă decontate de sistemul de asigurări, iar conducerea Spitalului Judeţean se teme că unitatea nu-şi va permite să aloce banii necesari.