Politica

USR Timiș: Robu n-a făcut altceva decât să respecte legea și Constituția

USR Timiș susține că gestul prin care primarul Nicolae Robu a aprobat strângerea de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” nu înseamnă altceva decât respectarea legii și a Constituției. Dacă dorește să sprijine cu adevărat acest demers, primarul ar trebui să apropbe amplasarea unui cort în Piața Victoriei, în fața Catedralei, mai spun cei de la USR.


Luni, printr-un mesaj pe Facebook, primarul Nicolae Robu și-a asumat decizia “de a aproba, prin derogare de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei, strângerea de semnături oriunde și în această zonă”. El se referea la campania de strângere de semnături susținută de USR privind modificarea Constituției, astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată accede în funcții publice. Înainte de această @derogare@, polițiștii locali au avertizat în două rânduri voluntarii USR care strângeau semnături. “În avertismentele primite, dumnealor (polițiștii locali – n.a.) invocau eronat încălcarea Legii 60/1991 a adunărilor publice (…) Dincolo de arbitrarul deciziilor dumnealui, domnul Robu ar trebui să înțeleagă faptul că strângerea de semnături în stradă pentru o inițiativă legislativă cetățenească este un drept al cetățenilor, recunoscut în Constituție și prin Legea nr. 189/1999. Un drept pe care nu-l poate suprima niciun primar. Totuși, domnul Robu poate susține cu adevărat campania #FărăPenali: îi solicităm să aprobe amplasarea cortului #FărăPenali în Piața Victoriei, vizavi de Catedrală”, arată președintele USR Timiș, Cristian Moș.

Cei din USR spun că demersul este cu atât mai necesar în actualul context politic. “În Parlament, infractorii și acoliții lor își fac legi. Ministrul Justiției pregătește salvarea lui Liviu Dragnea. Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este tocmai semnalul pe care oamenii onești îl dau: vrem să fim conduși de politicieni integri! Facem un apel către voi, cetățenii acestei țări, să vă alăturați inițiativei noastre! Orice semnătură contează și mizăm pe cei ce se implică și aduc liste cu semnături de la familie, prieteni sau colegi. Listele le puteți descărca de pe pagina www.farapenali.ro/#semneaza și le puteți aduce la cortul amplasat momentan la intrarea în Parcul Central (între orele 19 și 21) sau la sediul USR de pe str. Paris, nr 19, ap. 2. Este datoria noastră, a tuturor, să le lăsăm copiilor o țară liberă și democratică. Corupții nu pot învinge atâta timp cât noi, cetățenii onești ai României, luptăm umăr la umăr!”, este mesajul celor din USR. Din 22 martie până acum s-au adunat aproape 16.000 de semnături în Timișoara, iar la nivelul întregii țări 250.000, din necesarul de 500.000.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago