Primăria Timişoara

Verde pentru Biciclete ii spune pas primarului Robu: Audienta online e doar o actiune de marketing

De la audienta online a primarului Nicolae Robu, destinata comunitatii pe doua roti din Timisoara, vor lipsi exact cei de la Verde pentru Biciclete. Motivatia e simpla: e vorba mai degraba de o actiune de marketing personal a edilului, decat despre ceva care va avea si finalitate practica.


Miercuri dupa-amiaza, la ora 17, pe pagina de Facebook a primarului Nicolae Robu este programata o audienta online pentru biciclisti. Iubitorii mersului pe doua roti sunt invitati sa-si spuna pasurile, iar argumentele cele mai logice vor fi luate in considerare de administratia locala. Cei care sunt blocati pe pagina edilului, dar vor totusi sa ia parte la audienta pot cere sa fie deblocati, spune Robu. Cei de la Verde pentru Biciclete nu sunt blocati, dar au anuntat ca nu intentioneaza sa dialogheze cu primarul. Ei sustin ca ar fi vorba despre o actiune de marketing, nu de un demers constructiv, si spun ca problemele biciclistilor sunt cunoscute de ani buni, insa cam degeaba. “Apreciem interesul pe care îl arată în această perioadă administrația locală asupra infrastructurii velo din oraș, dar considerăm că modul în care au loc consultările cu comunitatea bicicliștilor este unul bazat mai mult pe marketing decât pe o dorință sinceră de a îmbunătăți situația actuală, sau de o viziune pe termen lung care să prioritizeze transportul alternativ în Timișoara. Problemele sesizate de bicicliști nu sunt o noutate, nu diferă cu nimic de cele pe care le aveam în anii trecuți și care au întârziat să-și găsească o rezolvarea atunci când au fost sesizate punctual – de la piste cu vopsea alunecoasă, la borduri mult prea înalte (…) la finalul anului trecut comunitatea locală a înaintat o listă scurtă a bordurilor care pun probleme majore bicicliștilor, iar reparațiile au întârziat să apară. Suntem în vara lui 2018 și ne lovim, la propriu, de aceleași borduri înalte și de promisiuni făcute “în forță” care nu sunt onorate”, transmit cei de la VpB, prin vocea Anei Munteanu, care face parte si din Comisia de circulatie a PMT.

Suntem în dezacord cu modul în care s-a ales realizarea acestei audieri publice, mediul online fiind un loc în care se pot manipula cu ușurință discuțiile (…) dacă intențiile de remediere a situației actuale sunt reale, o serie de specialiști trebuie chemați la masa discuțiilor, nefiind firesc ca soluțiile tehnice să vină din partea cetățenilor”, mai spune Ana Munteanu. Ea are si o sugestie pentru atat de preocupatii functionari ai PMT, care vor binele biciclistilor. Acestia ar putea incepe sa-si si demonstreze implicarea chiar la doi pasi de sediul primariei. De exemplu, pe pistele de pe str. 20 Decembrie. Va reamintim, ultima mare investitie a Primariei Timisoara, inaugurata acum cateva saptamani, nu este deloc prietenoasa pentru biciclisti. Pe strada Popa Sapca nu exista piste dedicate, desi acestea au fost promise, ci doar un “shared space”. Mai exact, trotuarul care, in unele locuri, nu are mai mult de 1,5 metri latime trebuie impartit intre biciclisti si pietoni.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

O oră ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

5 ore ago