Invatamant

8 pe un loc la Mate-Info la UVT! La ce facultăți mai sunt locuri la toamnă

Universitatea de Vest a închis sesiunea de admitere de vară. Cea mai mare concurență pe locuri bugetate a fost la Matematică Informatică, iar cei mai mulți studenți sunt la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA).

Oferta UVT include 77 de specializări de licență, din care 19 în limbi străine, engleză și germană. La Matematică Informatică, concurența a fost de 8 candidați pe un loc, dar a fost înghesuială și la Psihologie, Comunicare și relații publice, Informatică economică, Sociologie – Resurse Umane sau Sport și performanță motrică. În anul I la UVT vor fi aproape 3.400 de tineri. Cei mai mulți, peste 900, sunt la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), de altfel este cea mai mare facultate. Aproape 550 de noi studenți vor studia din toamnă la Facultatea de Sociologie și Psihologie, iar peste 400 de tineri au ales să studieze la Facultatea de Matematică și Informatică. Aproape 1.400 de tineri, peste 40% din totalul celor care au confirmat, au fost înmatriculați în regim cu taxă.

„Admiterea a decurs în condiții bune. Cererea este la fel de ridicată precum anul trecut. În plus, din datele privind confirmările, avem un număr mare de studenți care deși nu au prins locuri bugetate, au ales totuși să studieze la noi în regim cu taxă. În contextul în care o persoană este dispusă să plătească pentru educația primită la UVT, este evident că pachetul de competențe oferit este de nivel înalt”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Pentru sesiunea de toamnă, la UVT mai are disponibile 214 locuri bugetate, precum și locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (57), iar cele mai puține, la Facultatea de Sociologie și Psihologie (4). Facultatea de Drept nu mai are niciun loc bugetat disponibil. Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la UVT are loc în perioada 3-16 septembrie, după un calendar stabilit de fiecare facultate.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago