Primăria Timişoara

Incident la Pasajul Jiul: grinda pentru delimitarea înălțimii, căzută peste zona pietonală / VIDEO

Recepționat în aprilie, Pasajul Jiul, o lucrare de peste 4 milioane de euro, are probleme. Marți seară, grinda pentru delimitarea înălțimii a căzut peste un parapet din zona pietonală. Nimeni nu a fost rănit. UPDATE: Stricăciunile vor fi reparate pe cheltuiala șoferului de tir care a produs incidentul, spune primarul Nicolae Robu.

„Aveți mare grijă dacă treceți pe la pasajul Jiul, grinda de câteva sute de kg pentru delimitarea înălțimii s-a lăsat pe soclul peretelui pietonal pentru a doua oară, tocmai a căzut! Săptămânile trecute am văzut postări cu aceeași problemă pe cealaltă parte. Grinda este deja lăsată la mijloc și prezintă un real pericol pentru participanții la trafic. Asta este dezvoltarea în forță sub comanda primarului dornic de inaugurări și realizări. Să nu uităm că o astfel de realizare a luat viața unui tânăr. Până când ne mai pune acest individ viețile în pericol, cine recepționează aceste lucrări și cine răspunde pentru ele”, a postat, marți seară, pe Facebook, un timișorean. Din imagini se vede că un capăt al grinzii care protejează pasajul Jiul în cazul pătrunderii unor mașini prea înalte a căzut peste perete din zona pietonală. În momentul în care s-a produs incidentul, din fericire, acolo nu se afla niciun trecător. De vină a fost un șofer de tir care a intrat în pasaj și a „agățat” grinda, care, ulterior, a cedat. Conducătorul auto a fost amendat de Poliția Locală.

Pasajul Jiul a fost recepționat de reprezentanții municipalității în luna aprilie, la cinci luni de la inaugurarea pentru public. „S-a făcut recepția, totul e în regulă, absolut toți membrii comisiei au semnat pentru recepție, s-a făcut o verificare. Nu au fost probleme decât cu acele portaluri care au fost mișcate de tiriștii iresponsabili. Se lucrează la o soluție electronică de avertizare din timp, să nu ajungă cei cu gabarit depășit la acele portaluri”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Marți seară, după ce grinda a căzut, la pasaj au ajuns polițiștii locali, care se aflau acolo și miercuri dimineață.
UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că întreaga situație este cauzată de inconștiența șoferilor de tir. De altfel, pe unul dintre ei îl va costa scump gestul de a intra în pasaj, deși nu avea voie. „Acești șoferi care intră cu tirurile, deși știu că nu au voie ar trebui trimiși în pușcărie, pentru că pun în pericol viețile unor oameni nevinovați! Se va remedia totul, pe banii celui vinovat, dar pe noi nu ne încălzește asta cu nimic. Ne deranjează profund să avem mereu intervenții de făcut și să știm că inconștienții pot provoca acolo oricând necazuri foarte mari”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul. De-a lungul timpului, în Pasajul Jiul au rămas blocate mai multe mașini de mare tonaj, după ce șoferii acestora au decis să ignore restricțiile.

Pasajul Jiul a fost lărgit la cinci benzi de circulație, fiind amenajate trotuare si piste de biciclete prin noua culee montată în zona dinspre Incuboxx, și un trotuar tehnic, pe partea dinspre Gara de Nord. Sub stratul de asfalt de sub pasaj a fost montată o instalație de degivrare. Tot în cadrul acestui proiect a fost lărgită la patru benzi și strada Jiul, înspre splaiul Nicolae Titulescu. Lucrările de la Pasajul Jiul au costat 21 de milioane de lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 4,5 milioane de euro, fiind executate de Porr Construct.

Aveti mare grija daca treceti pe la pasajul Jiul grinda de cateva sute de kg pt delimitarea inaltimii s-a lasat pe…

Posted by Cosmin Popa on Tuesday, July 31, 2018

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago