Klaus Vaterland

Madam Grapini, „tortul” de sub musca politicii timișorene

Când europarlamentarul Grapini cerea să fie plătită „taxa de prost” de către participanții la mitingul diasporei nu cred că doamna Maria avea proprietatea termenilor. Nu sunt sigur dacă dumneaei știa ce e aia o „taxă”, poate nu avea habar fără DEX la îndemână nici ce este acela un „participant”, termenul de „diaspora„ sau „miting”, dar cert este că Maria Grapini nu știe ce e ăla un „prost”. Ceva-ceva a auzit dumneaei în campania electorală, dar nici vorbă de vreun studiu, de vreo medie statistică a nivelului educației celor catalogați astfel, de anii de școală făcuți de oamenii ăștia care vin de afară să protesteze pentru ce vrea să facă Dragnea, PSD și ALDE în România. Iar podoaba de pe coafura doamnei europarlamentar, cireașa de pe tort, mușca de pe grămăjoară a fost, indiscutabil, asocierea ideii de „prost” cu cea de membru USR.

Am mai văzut oameni politici care vor să pară șugubăți, să scormonească după un zâmbet, să cocheteze cu pamfletul, dar prostia atinge cote apocaliptice când cauți prostul la USR, cu atât mai mult cu cât mostra de „înțelepciune” vine din gura unei slugi a PSD. Aveam un vecin practicant baptist. Omul nu bea, nu înjura, nu fuma, iar de altceva era prea bătrân. Mergea cu bicicleta, asta era pasiunea lui după ce a trebuit să lase motocicleta Java de pe vremuri. A murit călcat de o mașină la doi pași de casă. În presă a apărut știrea despre un accident în care o mașină a dat peste un biciclist aflat în stare de ebrietate. Așa și cu doamna Maria. Vorbește de fenomenul #rezist, de electoratul USR, ca despre paragheliile cu mici și bere de la Olt. Iar când te joci cu cuvintele precum madam Grapini nu poți ajunge decât bătaia de joc a mediului virtual.

Cum poți vorbi de prostie într-un spațiu în care nivelul de profesionalizare al mulțimii din Piața Victoriei în acești aproape doi ani de proteste ar putea fi uriaș comparativ cu pasagerii aduși cu autobuzele la mitingul pentru susținerea „Marelui Alb”? Când oamenii ăștia de care Maria Grapini zice că-s proști plătesc taxe adevărate la stat de pe niște slujbe bine remunerate, când oamenii ăștia nu lasă după ce pleacă din fața guvernului tone de gunoi în urma lor, spre deosebire de „concurență”? Mai ești oare prost când îți dai seama la ce lucrează legislativ coaliția de guvernâmânt? Iar somnul rațiunii despre care spunem că naște monștri pe cine promovează la butoanele țării? Pe președintele Barna de la USR sau pe Don Liviu, șeful unui partid ce funcționează după regulile unui grup infracțional organizat?

Da, mulți dintre cei veniți din diaspora muncesc acolo „ca proștii”. Adică mult și pe bani mai puțini decât ar face-o englezul sau neamțul în țările lor. Dar asta nu-i face debili, reduși mintal, neapărat sumar educați, ci doar niște oameni care-și cer țara înapoi, iar un europarlamentar decent ar trebui să știe asta.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago