Economic

Medicină-Take Ionescu, zona cea mai scumpă din Timișoara. Cum arată topul cartierelor

Zona Medicină – Take Ionescu – Punctele Cardinale este cea mai scumpă din Timișoara din punct de vedere al prețurilor cerute pe un apartament, cu o medie de 1.490 de euro pe metru pătrat util. La polul opus sunt zonele Bucovina, Gării, Iosefin sau Steaua.

În al doilea trimestru din 2018, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Timișoara a crescut cu 2,4%, până la o valoare de 1.170 de euro / metru pătrat util. Totuși, plaja de prețuri este relativ largă și se situează între 1.100 euro/mp și 1.500 euro/mp. Cel mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro arată că, față de perioada similară a anului trecut, pretențiile actuale ale vânzătorilor din orașul de pe Bega sunt cu 8,9% mai mari. Portalul Imobiliare.ro a efectuat o analiză privind prețurile cerute de vânzători în funcție de zonă. Spre deosebire de București sau Cluj, în Timișoara nu există zone cu o medie de preț mai mică de 1.000 de euro/mp pe piața apartamentelor. Criteriile care fac diferența în ceea ce privește atractivitatea unei zone sunt calitatea locuirii, apropierea de principalele puncte de interes, accesul facil și spațiile verzi, prestigiul zonei, facilitățile din arealul respectiv și perspectivele de dezvoltare.

Cele mai scumpe apartamente sunt în zona Medicină – Take Ionescu – Punctele Cardinale, cu o valoare medie de listare de 1.490 de euro/mp util. Pe locul al doilea se situează zona Central – Bălcescu – Piața Maria, cu o medie de aproape 1.300 de euro/mp util, în vreme ce pretențiile vânzătorilor ajung la 1.220 de euro/mp în Circumvalațiunii, Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion și Aradului. Pe de altă parte, cele mai accesibile zone din Timișoara sunt Bucovina – Gării – Dorobanților (1.130 de euro pe metru pătrat util), Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua (1.130 de euro), Girocului – Soarelui – Buziașului (1.150 de euro), Braytim (1.180 de euro) și Lipovei (1.190 de euro).
În privința creșterii prețurilor, în trimestrul trecut, prețurile au crescut în majoritatea cartierelor timișorene analizate. Un avans important, de 5,2%, s-a întregistrat în zonele Central, Bălcescu, Take Ionescu, Medicină și Piața Maria. Locuințele din Circumvalațiunii s-au apreciat cu 4,2%, cele din arealul Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân cu 3,5%, cele din Girocului – Soarelui – Buziașului cu 2,6%, iar cele din Lipovei – Aradului tot cu 2,6%. La polul opus, în zona Braytim, pretențiile proprietarilor s-au diminuat cu 1,3% în al doilea trimestru al anului, până la o valoare de 1.180 de euro pe metru pătrat util.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago