Zona Medicină – Take Ionescu – Punctele Cardinale este cea mai scumpă din Timișoara din punct de vedere al prețurilor cerute pe un apartament, cu o medie de 1.490 de euro pe metru pătrat util. La polul opus sunt zonele Bucovina, Gării, Iosefin sau Steaua.
În al doilea trimestru din 2018, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Timișoara a crescut cu 2,4%, până la o valoare de 1.170 de euro / metru pătrat util. Totuși, plaja de prețuri este relativ largă și se situează între 1.100 euro/mp și 1.500 euro/mp. Cel mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro arată că, față de perioada similară a anului trecut, pretențiile actuale ale vânzătorilor din orașul de pe Bega sunt cu 8,9% mai mari. Portalul Imobiliare.ro a efectuat o analiză privind prețurile cerute de vânzători în funcție de zonă. Spre deosebire de București sau Cluj, în Timișoara nu există zone cu o medie de preț mai mică de 1.000 de euro/mp pe piața apartamentelor. Criteriile care fac diferența în ceea ce privește atractivitatea unei zone sunt calitatea locuirii, apropierea de principalele puncte de interes, accesul facil și spațiile verzi, prestigiul zonei, facilitățile din arealul respectiv și perspectivele de dezvoltare.
Cele mai scumpe apartamente sunt în zona Medicină – Take Ionescu – Punctele Cardinale, cu o valoare medie de listare de 1.490 de euro/mp util. Pe locul al doilea se situează zona Central – Bălcescu – Piața Maria, cu o medie de aproape 1.300 de euro/mp util, în vreme ce pretențiile vânzătorilor ajung la 1.220 de euro/mp în Circumvalațiunii, Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion și Aradului. Pe de altă parte, cele mai accesibile zone din Timișoara sunt Bucovina – Gării – Dorobanților (1.130 de euro pe metru pătrat util), Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua (1.130 de euro), Girocului – Soarelui – Buziașului (1.150 de euro), Braytim (1.180 de euro) și Lipovei (1.190 de euro).
În privința creșterii prețurilor, în trimestrul trecut, prețurile au crescut în majoritatea cartierelor timișorene analizate. Un avans important, de 5,2%, s-a întregistrat în zonele Central, Bălcescu, Take Ionescu, Medicină și Piața Maria. Locuințele din Circumvalațiunii s-au apreciat cu 4,2%, cele din arealul Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân cu 3,5%, cele din Girocului – Soarelui – Buziașului cu 2,6%, iar cele din Lipovei – Aradului tot cu 2,6%. La polul opus, în zona Braytim, pretențiile proprietarilor s-au diminuat cu 1,3% în al doilea trimestru al anului, până la o valoare de 1.180 de euro pe metru pătrat util.
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…
În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…