Social

Ramona Olteanu este noul director economic al Administrației Canalului Navigabil Bega

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” are consiliu de administrație, din care face parte și Titu Bojin, care este și președinte, are un director general interimar și, de câteva zile, director economic. Pe această funcție a fost angajată fostul consilier local PSD Ramona Olteanu. Vaporașele încă așteaptă regulament de funcționare și semne de circulație.

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” a fost înființată pe 29 iunie, fiind structura obligatorie fără de care vaporașele de 2 milioane de euro cumpărate de Primăria Timișoara nu pot circula. Acum mai trebuie să existe și un regulament de navigare și să fie făcută semnalizarea corepunzătoare pe canal. Ministrul Transporturilor a numit, prin ordin, Consiliul de Administrație al Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, al cărui președinte este Titu Bojin, directorul Apelor Române Banat. Tot prin ordin de ministru a fost numit și directorul general interimar, cu un contract de mandat pe 4 luni, cu posibilitate de prelungire până la maximum 6 luni. În funcție a fost numit Gheorghe Tătar, care vine pe această poziție de la Administrația Bazinală de Apă Banat, unde era inginer. Până în toamna lui 2016, Tătar a fost director al Direcției pentru Administrarea Drumurilor și Podurilor Județene Timiș, structură aflată în subordinea CJ, fiind unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Titu Bojin.

Vaporașele circulă, de 10 zile, în regim de teste, navigarea pe canalul Bega în condiții de transport public depinzând de Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega”. „În această perioadă urmează să fie achiziționate semnele de circulație care trebuie amplasate. Va fi aprobat și regulamentul și este în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Transporturilor, proiectul de ordin privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018. Trebuie plătiți oamenii angajați la regie și, până la adoptarea acestui ordin, nu există buget și, deci, nu se pot face plăți”, a declarat, pentru deBanat.ro, președintele CA al regiei, Titu Bojin.

Cu sau fără buget, Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” are director economic. Pe această funcție a fost angajată Ramona Olteanu, fost consilier local din partea PSD. Ea a candidat, în 2016, pe listele PSD pentru Senat, fiind pe poziția a patra, în spatele lui Eugem Dogariu, Adrian Diaconu și Dorel Covaci. Ramona Olteanu, de meserie economist, are 35 de ani și a intrat în politică în 2006, la cabinetul fostului parlamentar Gheorghe Ciobanu, la acea vreme membru PDL. În 2012 a devenit consilier municipal și, în martie 2016, anunța că face un pas în spate. „Odată cu încheierea mandatului meu de consilier local, voi face un pas în lateral în viața politică. Nu știu dacă mă voi întoarce, dar știu că nu-mi doresc să-mi pierd sinceritatea, încrederea sau bunăvoința doar pentru că acestea sunt cele mai mari defecte ale unei femei în politică. Mi-aș dori să cred că la un moment dat, acestea vor fi acceptate ca și calități și că femeia va fi apreciată corect pe baza aptitudinilor pe care le are și nu a compromisurilor”, scria Olteanu, pe Facebook.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

48 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

12 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago