Invatamant

Profesor al Politehnicii timișorene, membru al Academiei Române

Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara, Radu-Emil Precup, a fost ales membru corespondent al Academiei Române, urmând să activeze în Secția de Știința și Tehnologia Informației.

Profesorul Radu-Emil Precup este unul dintre specialiștii români recunoscuți la nivel mondial, fiind desemnat, în 2015, cel mai bun cercetător din lume în domeniul automaticii. Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și Universitatea Politehnica Timișoara pe locul I în clasamentul Scopus. Radu-Emil Precup se ocupă cu studiul și reabilitarea unor structuri și echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenție umană. Echipa pe care o conduce a publicat, în perioada 2010 – 2014, 122 de articole în domeniul automaticii, pe ramura controllers, control și tuning, iar scrierile lor au fost citate în alte aproximativ 500 de lucrări din întreaga lume. Tot în 2015, Universitatea Politehnica Timișoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup Premiul Excelenței în Cercetare. În acest an, el a fost desemnat și membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România. „Pentru Universitatea Politehnica Timișoara, recunoașterea, la nivel național sau internațional, a rezultatelor obținute de cadrele didactice sau de studenți în plan educațional sau al cercetării reprezintă un motiv de mândrie, fiind o recunoaștere a calității actului didactic. Un adevărat performer în acest sens este prof. dr. ing. Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare”, se arată într-un comunicat de presă al UPT. Prin lege și statut, Academia Română poate avea un număr maxim de 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din țară, care activează în cadrul a 14 secții științifice.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

5 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

6 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

8 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

10 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

11 ore ago