Primăria Timişoara

Avem și semafoare în turbo-girația de la Mărăști. Momentan în teste

Se numără mașini, dar au pornit și semafoarele în Piața Mărăști. Așa cum am anunțat deja, zona este în teste, pentru ca edilii locali să știe dacă și cum vor dirija circulația. În câteva zile ar trebui să fie gata primele concluzii.

Traficul în Piața Mărăști a fost în prima zi de școală, după un șantier care a fost deschis astă-primăvară, dar a fost pus pe „on hold” din cauza vestigiilor. Timișoara are acum „prima intersecție cu turbo-girație, unde totul funcționează excelent”. Practic, au fost create o bandă suplimentară în sensul giratoriu, o bandă specială de virat la dreapta spre Calea Alexandru Ioan Cuza, de pe strada Oituz, respectiv una spre Spitalul Municipal, de pe Calea Alexandru Ioan Cuza. Turbo-girațiile sunt, de fapt, sensuri giratorii în care fluxurile de trafic sunt separate pe benzi, iar conducătorul auto trebuie să își selecteze banda de intrare în funcție de ieșirea din sens. Sâmbătă, în turbo-girație au fost pornite și cele câteva semafoare. Era de așteptat, după cum declara primarul Nicolae Robu. „Vedem care sunt fluxurile de mașini pe diversele străzi care intră în girație, prin care se iese din girație. În funcție de asta, se va decide că este oportun să se facă semaforizare completă sau poate numai punctual. Se vor cunoaște și parametrii la care trebuie să funcționeze aceste semafoare. Cam într-o săptămână ar trebui să știm. Probabil că se va face un experiment cu semaforele puse pe anumiți parametri, în funcție de ce rezultă din acest studiu”, afirma acesta.

Semafoarele din Piața Mărăști fac parte din sistemul inteligent de management al traficului, care a costat aproape 24 de milioane de lei. El include semafoare noi în 44 de intersecții, 90 de intersecții modernizate, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecții, 230 de camere video în trafic, șapte radare de viteză, 13 radare de informare și 13 panouri cu afișare numerică. Au fost montate, de asemenea, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și 17 panouri de afișare a mesajelor variabile, fiind amenajat și un centru de comandă pentru trafic și supraveghere video, situat pe Bd. Iuliu Maniu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

5 minute ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

55 de minute ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

O oră ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

4 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

4 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

5 ore ago