Social

Dacă nu votezi la referendum, doi bărbați îți vor putea adopta copilul! Un panou publicitar a iscat stupoare la Timișoara

Un panou publicitar pro-referendum pentru modificarea Constituției frizează ridicolul, în centrul Timișoarei. Amplasat în Piața Operei, acesta îi îndeamnă pe oameni să iasă la vot, fiindcă altfel doi bărbați ar putea să le adopte… copiii! Timișorenii au sancționat imediat aberația.

Curtea Constituţională a României a decis că legea de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, respectă dispoziţiile legii fundamentale, dând liber la referendum. În aceste condiții, guvernul a anunțat că în 6 și 7 octombrie va avea loc Referendumul pentru redefinirea familiei. Potrivit modificării propuse pentru articolul 48, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Pentru ca demersul să fie validat, este nevoie ca la urne sa se prezinte 30% din cetățenii cu drept de vot, adică 5,6 milioane de oameni.

Părerile sunt, evident, împărțite, iar rețelele de socializare abundă de mesaje pro sau contra referendumului. Există, de asemenea, un curent puternic care susține boicotarea acestuia, adică neprezentarea la urme, pentru a nu putea fi atins cvorumul.Politicieni și persoane publice susțin, cu declarații mai mult sau mai puțin inspirate, una dintre cauze. Dincolo de lumea virtuală însă, referendumul își face simțită prezența în stradă. La Timișoara se întâmplă chiar în centrul orașului. Este vorba despre un panou publicitar de mari dimensiuni, care tronează deasupra Pieței Victoriei și afișează următorul mesaj: „Vino la referendum! Votează «Da» pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Apără familia și copiii României. Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta copilul tău”! Panoul a stârnit reacții puternice pe rețelele de socializare, unde au apărut fotografii ale acestuia. Unele dintre cele mai des întrebări puse au fost dacă nu este posibil ca panoul să fie dat jos și dacă oricine poate pune orice, oriunde dorește. (sursa foto: www.facebook.com/Mircea Dragu)

Iată doar câteva opinii:

  • Cetățenii ăștia tradiționali au aviz pentru amplasarea mizeriei ăsteia? Numa’ întreb.
  • Cum au sărit ei așa, sprințari, de la familie, la căsătorie și apoi la calitatea de părinte! În mod tradițional, există căsătorii între straights care nu au/nu vor copii? Copiii se nasc din relații «tradiționale», nu-i așa? Și acești tradiționali get-beget, din diferite motive, nu-și asumă sarcina de a crește și educa un copil. Dar mai bine să-i crească (distrugă – mulți dintre noi știm asta!) instituțiile de protecție socială românești, decât să crească într-o familie care-i iubește, care-i educă. Iar familia, în accepțiunea mea, nu în cea tradițională, se referă la relații între oameni care se iubesc, se respectă reciproc, Iar iubirea, dragi dezaxați, atât hetero, cât și homo, ar trebui să reprezinte mai mult decât sex.
  • Ce mizerie, cine aprobă instalarea știe să citească?!
  • La modul serios nu putem face nimic? Nu îi putem reclama undeva? Asta e dezinformare!
  • Timișoara, viitoare Capitală europeană a culturii… evului mediu! Dragi părinți, să vă țineți copiii în lesă, că vin doi bărbați să îi adopte când nu sunteți pe fază!
  • Dacă nu vin la vot, doi bărbați ar putea adopta copilul meu? Cum și de ce? Cred că e cel mai stupid slogan la care s-au putut gândi.
  • Dar ce, e scris în Sfânta Scriptură că trebuie să-mi abandonez copilul ca să îl adopte alții? Daca adoptă copii, bravo lor, asta dovedește că sunt mai umani decât mulți alți creștini.
Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago