Sport

Derby pentru bănăţeni. Timișoara Saracens întâlnește cea mai în formă echipă, CSM Bucureşti

Sâmbătă, 29 septembrie, în SuperLiga CEC Bank sunt programate a se disputa partidele din etapa a 4-a, una care se anunţă explozivă din prisma valorii apropiate a echipelor care se vor întâlni. Pe lângă duelul dintre Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti, avem derby-ul Timisoara Saracens – CSM Bucureşti, o întâlnire care are darul de a arăta în ce punct sunt echipele în momentul de faţă.

Liderul la zi al SuperLigii, CSM Bucureşti se va deplasa pe stadionul campioanei en-titre, Gheorghe Răşcanu, care este „remodelat” de fani în aceste zile, Timişoara Saracens. Pentru „tigri” acesta este prima confruntare din acest sezon cu un adversar de calibru, anterioarele revenindu-le fără emoţii, cu punct bonus ofensiv, în timp ce bănăţenii vin după o înfrângere dureroasă în Ghencea, una în care nu au reuşit să bata defensiva militarilor, deşi au avut foarte multe ocazii, singurele puncte ale acestora consemnandu-se din lovituri de pedeapsă.

În istoricul SuperLigii, cele două echipe s-au intâlnit de 17 ori, 13 victorii revenind timişorenilor, 3 CSM-ului, alături de un rezultat de egalitate. Sezonul trecut, trupa lui Eugen Apjok s-a impus în ambele partide din sezonul regulat, câştigând alte partide şi în Cupa Ligii, dar a cedat cel mai important joc, pe teren propriu în semifinale. Ultima întâlnire directă s-a consemnat în Cupa Regelui, cand la Cluj-Napoca, CSM Bucureşti s-a impus cu rezultatul de 31-8, una din cele mai grele înfrângeri pentru campioni din ultimii ani.

„Vrem să jucăm şi pentru suporteri acest joc, pentru că s-au sacrificat pentru ca noi să avem condiţii mai bune la stadion. Sunt sigur că dacă nu vom face aşa de multe greşeli, ca în partida anterioară, putem arăta un rugby calitativ de care suntem în stare, numai că trebuie să fim constanţi pe durata celor 80 de minute”, a spus tehnicianul echipei, Sosene Anesi despre meciul programat la ora 11, pe arena Gheorghe Răşcanu.

Echipa anunţată de clubul bănăţean pentru acest joc este următoarea: Taupaki, Căpăţână, Pungea, Mureşan, Iftimiciuc, Neculau, Rus, Stewart, Conache, Rose, Shennan, Popa, Fercu, Lemnaru, Samoa. Rezerve: Rădoi, Halalilo, Doge, Morrison, Whitehurst, Rupanu, Zaharia, Simionescu.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago