Politicieni

Grindeanu, despre scandalul din PSD: Nu poți ignora vocea atâtor lideri care spun că direcția e greșită

Mai bine mai târziu decât niciodată. Unii dintre cei care l-au contestat cel mai puternic anul trecut au ajuns să afirme acum exact ceea ce susținea el atunci. Fostul premier Sorin Grindeanu spune că e important să se schimbe lucrurile în PSD măcar în ceasul al doisprezecelea.

Fostul premier Sorin Grindeanu a comentat ce se întâmplă în partidul în care s-a înscris acum 21 de ani și crede că în spatele întregului haos sunt niște mize personale. Declarațiile vin în contextul scrisorii în care trei lideri ai PSD cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, pentru vineri fiind anunțată o ședință cu scântei a CEx. „Nu am fost PSD-ist de conjunctură și pot spune și acum, când sunt apolitic, că rămân un om de stânga și un om preocupat de soarta partidului din care am făcut parte. Mă îngrijorează ce se întâmplă în PSD în perioada aceasta, pentru că impresia mea este că totul s-a oprit în loc din cauza unor mize personale. E un principiu general valabil că nu poți ignora vocea atâtor lideri ai unei organizații, când ei spun că lucrurile merg în direcția greșită”, susține fostul premier, citat de stiripesurse.ro.

Grindeanu nu a vrut să spună cu subiect și predicat dacă Dragnea ar trebui să plece singur. „Nu vorbesc de Liviu Dragnea. Am declarat acum un an tot ce am avut de spus despre un anumit stil de conducere din partid. Atunci, vocea mea a fost aproape singulară, cel puțin în public (…) Nu pot să spun cine trebuie să demisioneze sau nu, pot doar să constat că un partid care are toate datele să crească în sondaje, după ce a majorat salarii și pensii, după ce a reușit cea mai mare creștere economică din UE, nu face decât să scadă și să se piardă în dispute. Evident că mi-aș dori altceva pentru partidul din care am făcut parte atâția ani”, a completat acesta. Vă reamintim, în iunie 2017, când Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură, unul dintre principalii contestatari ai timișoreanului a fost Gabriela Firea, acum semnatar al scrisorii prin care se cere plecarea lui Dragnea. Actualul director al ANCOM spune că e bine că măcar în al doisprezecelea ceas au ajuns la aceeași concluzie exprimată de el anul trecut. „Nu sunt naiv, am fost mult timp în politică și am înțeles rațiunile pentru care unii dintre ei au făcut un pas în spate atunci. Nu vreau să privesc acum în urmă, sunt într-o altă etapă a vieții mele. Important e ce se va întâmpla de acum înainte, și nu e important doar pentru viața internă a PSD ci pentru noi toți, pentru că vorbim despre principalul partid de guvernare”, a conchis Sorin Grindeanu.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

6 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago