Ce puteți face cu aproximativ 300 de euro la Timișoara? De exemplu, să vă plimbați prietenii cu vaporașele pe Bega. STPT oferă spre închiriere celebrele ambarcațiuni pe care nu le poate folosi pentru transportul în comun. Aveți voie cu suc și cafea, dar nu și cu mâncare.
Dacă tot nu le poate folosi în scopul în care au fost cumpărate, și anume transport în comun, STPT s-a gândit să facă măcar bani de pe urma faimoaselor vaporașe. „Societatea de Transport Public Timișoara îți oferă posibilitatea de a organiza evenimente deosebite pe #vaporetto, parcurgând unul din cele trei trasee propuse. Mai multe informații: stpt.ro/vaporetto”, sună anunțul făcut pe Facebook de cei de la societate. Așa că dacă aveți chef de-o plimbare privată, nu trebuie decât să sunați la departamentul de marketing al societății de transport în comun și să faceți o rezervare. Puteți alege între trei trasee: Flora – Uzina de apă – Modoș – Flora, cu o lungime de 16 kilometri, Flora -Ecluză – Flora, cu 21 kilometri, respectiv Flora – Uzina de apă – Ecluză – Flora, care are 29 kilometri. Prețul se calculează per kilometru și este de 46,4 lei, sumă care include TVA. Altfel spus, cu mai puțin de 1.400 de lei, suma maximă pentru o astfel de cursă, vă puteți „da” cu vaporașele alături de prieteni.
O astfel de ambarcațiune se deplasează pe apă nici prea-prea, nici foarte-foarte. „Ele ajung undeva la 2o de km/oră, dar nu ni se permite. Viteza maximă pe Canalul Bega este 12 km/h, cu restricții la poduri de 5 km/h”, explica, în urmă cu câteva săptămâni, Lucian Manea, căpitan fluvial. Când vor intra vaporașele în sistemul de transport în comun încă rămâne un mister. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” să funcționeze în regim normal și să fie făcută semalizarea. Regia a fost înființată în urmă cu două luni și își are sediul într-o clădire din Plopi, oferită de primărie. Prin ordin de ministru au fost numiți un director, în persoana lui Gheorghe Tătar, fost șef la Drumuri în CJ Timiș, dar și un consiliu de administrație din care fac parte cinci oameni. Președintele CA este Titu Bojin, directorul ABAB. Primăria Timișoara a plătit aproximativ 2 milioane de euro pentru cele 7 vaporașe și, până acum, a beneficiat de mai multe prelungiri ale termenului până la care trebuie să le introducă în sistemul de transport în comun.
Pe Bega s-a ținut deja o cursă de agrement, în ultimul weekend din luna august. Un lanț de cafenele a închiriat un vaporaș, pentru a-și prezenta oferta. A ales varianta mai scurtă, cea de 16 kilometri, pentru care a plătit aproape 750 de lei. La STPT au ajuns între timp și alte 3 solicitări pentru astfel de evenimente private. Numărul maxim de participanți este de 50 și vestea proastă este că nu poate fi organizat, de exemplu, un bufet suedez. Pentru asta ar fi nevoie de avize suplimentare și nu este cazul, spun reprezentanții STPT. Totuși, le puteți asigura invitaților hidratarea, cu apă, băuturi răcoritoare și cafea.
An de an, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj luptă pe mai multe fronturi: campionat,…
Astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 22:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…
Alin Nica, atac dur la adresa filialei județene a liberalilor: ”Nu țintesc funcția de președinte…
Cizmele de damă reprezintă must-have-ul sezonului rece. Design-ul specific are rolul de a aduce o…
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…
Asocierea care se ocupă de reabilitarea căii ferate care traversează Timișoara, mai precis Lotul 3,…