Consiliul Judeţean Timiş

Politehnica și CJ Timiș continuă colaborarea. Studenții pot vedea cu ce se „mănâncă” administrația

Studenții UPT de la Administrație Publică vor putea face practică la CJ Timiș. Consilierii județeni au fost de acord cu prelungirea acordului-cadru de colaborare cu Universitatea Politehnica. Parteneriatul inițial a fost semnat în urmă cu doi ani.

Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnică au semnat, în 2016, pentru o perioadă de doi ani, un acord care a avut mai multe obiective generale. Cum acesta a fost considerat de ambele părți ca fiind productiv, s-a decis ca acordul să fie reînnoit. Scopul parteriatului îl reprezintă îndeplinirea mai multor obiective, printre care: participarea la activităţi în domenii de interes comune; asigurarea cadrului organizatoric şi acordarea de facilităţi pentru desfăşurarea de activităţi recreative cultural-sportive pentru membrii organizaţiilor partenere; intensificarea activităţilor de cercetare – dezvoltare şi promovarea transferului tehnologic; promovarea unor programe de formare continuă, studii postuniversitare şi masterale, doctorate, teme de cercetare; dezvoltarea infrastructurii de cercetare. De asemenea, prin încheierea acestui acord de colaborare se urmărește și efectuarea de stagii de practică cu o durată de 180 de ore de către studenții înscriși la studii de licență, la specializarea Administrație Publică. „Conform prevederilor legale, CJ Timiș are printre atribuții și susținerea serviciilor publice de interes județean privind educația și tineretul. Pe perioada celor doi ani am avut o colaborare foarte bună cu Universitatea Politehnica, în beneficiul studenților, masteranzilor și cadrelor didactice, dar și al comunității timișene în general. Este motivul pentru care am decis prelungirea acestui acord până în 2020”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

11 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

12 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

13 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

17 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

18 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago