Primăria Timişoara

Podul Jiul are OK și de la Monumente, deși Robu spune că s-au cerut modificări de arhitectură

Podul Jiul are toate avizele necesare, așa că Primăria Timișoara poate da drumul la proiectul tehnic și, ulterior, la licitația de execuție. Nicolae Robu pare să fi fost greșit informat de subordonații săi, pentru că spune că nu există acord de la Monumente, fiind solicitată o modificare de arhitectură. Podul a primit însă undă verde.

În mai 2015, Primăria Timişoara iniţia procedura de achiziţie pentru servicii de proiectare pentru construirea unui nou pod peste Bega, în continuarea străzii Jiul, între splaiurile Nicolae Titulescu şi Tudor Vladimirescu. Lucrarea a fost adjudecată de firma VCE Viena Consulting Engineers SRL, filiala din București a unei societăți austriece, pentru aproximativ 107.000 lei. Podul Jiul ar urma să aibă patru benzi, câte două pe sens, piste de biciclete și trotuare. Suna bine, însă au fost unele probleme legate de obținerea tuturor avizelor, inițial din cauza înălțimii scăzute a podului. În ultima săptămână din iulie, PMT a obținut mult doritul aviz de la Ministerul Transporturilor. „La Podul Jiul trebuie să dăm undă verde la SF în condițiile în care s-au obținut cele două avize, de la Ministerul Transporturilor și, respectiv, al doilea de la Administrația Apelor. Pentru acest obiectiv trebuie să avem bani. Nu renunțăm, așa cum am declarat, la niciunul din obiectivele majore. Se încheie SF. La următoarea ședință a CL, fie la sfârșitul lunii august, fie începutul lunii septembrie, vom da undă verde pentru elaborarea proiectului tehnic și detaliile de execuție. În luna octombrie estimez vom lansa licitația pentru execuție”, declara, pe 3 august, primarul Nicolae Robu.

Lucrurile nu stau însă chiar așa, pentru că, spune edilul, mai există o piedică. Aceea ar veni din partea celor de la Monumente. „Mai avem nevoie de un ultim aviz, de la Monumente. S-a discutat și deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie. Eu, personal, nu am purtat discuții. S-a cerut să se facă schimbări în arhitectura podului. Nu înțeleg de ce, dar o să stăm de vorbă (…) Eu acum am aflat. Nu știu detalii, mă voi interesa, să stau de vorbă cu ei, să vedem. Noi suntem deschiși, suntem pozitivi, mie mi s-a părut că acea arhitectură arată foarte bine (…) Sunt convins că oameni raționali fiind, vom ajunge la o nouă formulă, să trecem la treabă. Orașul acesta are nevoie de noi poduri, de 50 de ani nu s-a făcut niciun pod nou”, a declarat, vineri, primarul Timișoarei.

Și totuși… cineva nu i-a spus lui Robu exact despre ce este vorba în solicitarea celor de la Monumente. Avizul există! „Am avut comisie acum o săptămână și are aviz favorabil, doar că nu este scris încă. Există o rezoluție favorabilă a Comisiei Zonale de Monumente Istorice și noi, ca de obicei, scriem avizul. Sunt niște condiții, e adevărat, dar avizul este favorabil”, a explicat, pentru deBanat.ro, Sorin Predescu, directorul Direcției pentru Cultură Timiș. Mai mult decât atât, nu este vorba despre modificări de arhitectură a podului. „Condițiile sunt grijă la racordarea cu străzile, chestii mărunte, lucruri care nu erau cuprinse în proiect. La următoarea fază, că mai este una, se detaliază cu niște chestii, dar avizul este favorabil. Studiul de fezabilitate, că despre asta este vorba, are verde de la noi”, a mai spus Predescu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

14 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

16 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago