Partide

Urâm trădarea, dar îi iubim (și șantajăm) pe trădători. Cum gestionează PNL Timiș relația cu traseiștii politici

Biblia PNL Timiș (3)

PNL Timiș are antamați deja mai mulți aleși locali din alte partide în perpectiva viitoarelor alegeri. O spune Alin Popoviciu în a lui strategie, din care prezentăm un nou episod. Traseiștii politici care vor să vină în PNL Timiș, vor fi puși însă să semneze o adeziune, ce va fi păstrată la secret de președintele filialei, Nicolae Robu.

Dacă în discursul public, PNL se declară împotriva traseismului politic, cu totul altfel stau lucrurile în practică, iar aici nu-i nicio diferență față de PSD. Ca atare, și liberalii timișeni își deschid larg ușile când e vorba de-a primi de-a valma orice ales local, din orice partid. O spune secretarul general Alin Popoviciu în a sa strategie a PNL Timiș, „Biblia” de căpătâi a organizației, cum a și denumit-o. Cum propune Popovici să fie gestionată relația cu traseiștii din alte partide? Simplu, cu un mic șantaj. Fiindcă avem parte de oameni de onoare – nu-i așa? – cuvântul dat și o strângere de mână nu au nicio valoare. Astfel, el vrea dovezi concrete, respectiv adeziuni la PNL, care vor fi încuiate sub cifru în seiful președintelui Nicolae Robu. Trebuie spus aici că un ales local (primar, viceprimar, consilier) își pierde mandatul dacă pleacă la un alt partid.

Popoviciu se laudă că deja a achiziționat mai mulți aleși din alte partide, ale căror nume le ține însă sub obroc. „După ce în această vară, în organizațiile fără primari, am identificat o mulțime de oameni noi capabili să facă schimbări benefice pt partid în localitățile lor, acum în toamnă trebuie să implementăm și să stabilim toate detaliile candidaturii lor pt PNL în 2020 (adică acolo unde am agreat cu unii consilieri de la alte partide să vină și să candideze pt noi în 2020 trebuie să stabilim toate detaliile candidaturii și obligatoriu trebuie să avem adeziunea lor semnată la PNL care va fi păstrată de Dl.Robu și va fi făcută publică înainte de Campania pt locale din 2020). Nu voi da exemple pt că sunt puțini care cunosc aceste achiziții și este mai bine să le păstrăm secrete deocamdată”, a scris Popoviciu.

Secretele vor fi păstrate și în continuare, însă viitorilor liberali, care joacă acum pentru PSD, ALDE, PMP etc., li s-a stabilit un test. „În viitor dacă vor mai exista asemenea contacte prin care sant (sunt – n.r.) consilieri locali, viceprimari sau primari de la alte partide care doresc să vină la noi, aceste discuții se vor purta de către șeful de zonă însoțit de secretarul general și președintele partidului și vor fi ținute secrete până la momentul oportun convenit de ambele părți. Primul test de loialitate al celor pe care i-am cooptat va fi la alegerile europarlamentare, unde ei trebuie sa demonstreze că ceea ce am discutat cu ei a rămas neschimbat. În aceste localități scorul PNL la europarlamentare trebuie să crească cu 10/15% față de alegerile locale din 2016”, a mai spus Popoviu în „Biblia” sa. Amintim aici că strategia lui a creat deja reacții adverse în partid, membrii Biroului Permanent Municipal al PNL Timișoara votând în unanimitate să respingă materialul.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

33 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago