Politicieni

Victorie de etapă a timișoreanului Vasile Popovici în disputa cu Teodor Meleșcanu

Fiul vitreg al ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost întors din drum spre postul de consul al României la Strasbourg. Acest lucru se întâmplă după ce universitarul timișorean Vasile Popovici a făcut o plângere penală împotriva lui Meleșcanu, acuzându-l de abuz în serviciu și conflict de interese.

Potrivit site-ului știripesurse.ro, Sorin-Adrian Pîrvulesccu, fiul soției ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, se afla marți pe drum spre Strasbourg, pentru a prelua postul de consul al României. Acesta a fost însă anunțat că trebuie să se întoarcă urgent în România, neexistând însă o decizie oficială de revocare a numirii, mai arată sursa citată. Pîrvulescu va rămâne momentan angajat al Senatului, unde este șef peste Biroul de Proceduri Achiziții Publice. De menționat că acest scandal neobișnuit a pornit de la un dosar deschis de Parchetul General în urma plângerii penale făcută de scriitorul și universitarul timișorean Vasile „Bazil” Popovici.

Popovici a reclamat faptul că a câștigat, în decembrie 2016, un concurs exact pentru postul de la Strasbourg, dar n-a fost numit niciodată. Dosarul a fost deschis în 25 iulie, la aproape o lună de la numirea lui Pîrvulescu în funcția de consul printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată de Meleșcanu, tatăl vitreg al beneficiarului. „Fapt fără precedent în istoria postrevoluţionară a României, domnul ministru Meleşcanu îşi numeşte fiul vitreg, prin urmare rudă de gradul I, consul general printr-o Hotărâre de Guvern (HG nr. 454 din 28 iunie 2018) contrasemnată fără jenă în nume propriu, id est cu propria semnătură, în dispreţul legii 161 din 19 aprilie 2003”, a scris Popovici în plângerea penală. De menționat că Popovici are o bogată experiență în diplomație, începută în urmă cu două decenii. În această perioadă a fost ambasador în Maroc și Portugalia, dar și consul la Marsilia și consilier la Ambasada României din Paris.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

42 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

57 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago