Primăria Timişoara

Ca la noi la nimeni. Pe șantierul de pe strada Ungureanu, guri de aerisire închise cu blocuri din BCA

Începem lucrări, dar nu ne asigurăm că facem totul cum trebuie, așa că ne oprim Se întâmplă din nou la un șantier deschis de primărie, unde Direcția de Cultură a pus piciorul în prag. Pe strada Ungureanu, muncitorii de la SDM se apucaseră de… „inovații”.

În prima jumătate a lunii octombrie, pe strada Emanoil Ungureanu au apărut muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale. Strada din centrul istoric trebuie să devină pietonală, așa cum a decis primăria. „Se va transforma după modelul celorlalte, cu piatră cubică pe margine și asfalt la același nivel. Nu se închide acum toată strada, dar se va închide într-o altă etapă”, spunea primarul Nicolae Robu, pe 11 octombrie.

S-a lucrat cât s-a lucrat, dar… surpriză! După trei săptămâni, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a impus suspendarea temporară a șantierului. N-o să vă vină să credeți de ce s-a luat această decizie. „Proiectul nu prevedea detalii privind închiderile aerisirilor la clădiri. Firma care lucrează a început să închidă aerisirile cu blocuri din BCA. Au sistare de lucrări până la revenirea cu proiect pe detaliile gurilor de aerisire. În acel moment se va ridica sistarea de lucrări”, spun cei de la DJC.

Vă întrebați cum a început lucrarea? Într-un picior, așa cum a făcut, nu o dată, municipalitatea. Astfel, la Monumente a fos depus un proiect care trebuia completat de detalii specifice. Asta nu s-a întâmplat însă. „Noi am dat un aviz pentru lucrări de reparații. Proiectul depus de primărie era minimal și trebuia să se revină cu detalii. Am dat aviz doar pentru schimbarea profilului drumului. Detaliile ar fi trebuit să vină ulterior”, explică reprezentanții de la Cultură.

În ultimii ani, după reabilitarea centrului istoric, zece străzi au devenit exclusiv pietonale: Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Carusso. Ulterior, au avut aceeași soartă străzile Augustin Pacha, Dimitrie Cantemir, Janos Bolyai, Victor Vlad Delamarina și o bucată din str. din Gheorghe Lazăr.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

31 de minute ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

5 ore ago