Justitie

Dosarul de șpagă și trafic de influență la Finanțele Timiș, trimis în judecată

Procurorii DNA au finalizat dosarul în care Lucica Golban, fostă șefă de serviciu din Finanțele Timiș, a fost acuzată că a luat șpagă chiar în sediul instituției. Alături de ea au fost trimiși în judecată contabila Stoiana Găman și omul de afaceri Horia-Ioan Grigoriță, pentru trafic de influență.

Lucica Golban, la data faptei șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, este acuzată de procurori că a pretins de la un om de afaceri suma de 3.000 de lei pentru a-i facilita unele probleme legate de TVA. Șpaga s-a dat chiar în sediul Finanțelor, probabil și fiindcă Golban se credea invulnerabilă, lăudându-se cu relațiile pe care le-ar avea în SRI.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: La data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Ceilalți doi inculpați sunt acuzați de trafic de influență. „De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei, respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală. În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan”, se mai arată în același comunicat.

Stoiana Găman a fost contabila cunoscutului Zaher Iskandarani, alături de care a fost condamnată în trecut într-un alt proces. Dosarul celor trei a fost trimis la Tribunalul Timiș, Găman urmând să fie judecată sub control judiciar, în timp ce Golban și Grigoriță rămân în stare de libertate.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago