Sport

După 20 de ani! Naţionala de tineret a României câştigă o grupă imposibilă şi merge la Euro

Naţionala României de tineret (sub 21 de ani) a reuşit o performanţă extraordinară, cu o generaţie extraordinară: calificarea directă la Euro 2019 din Italia şi San Marino, dintr-o grupă infernală, din care au făcut parte și naționale precum Portugalia, Bosnia-Herţegovina, Elveţia sau Ţara Galilor.

După 6 victorii şi trei remize, printre care un succes enorm în Portugalia şi o dublă victorie cu Bosnia, România mai avea nevoie de un singur punct, acasă, la Ploieşti, contra reprezentativei similare din Liechtenstein, pentru a-şi asigura primul loc şi calificarea directă. Cum era de aşteptat, tricolorii mici nu au dezamăgit şi au obţinut o victorie concludentă, calificându-se la „masa” celor bogaţi alături de supercampioane precum Spania, Anglia, Italia sau Franţa.

A fost 4-0 după un meci dominat autoritar de tricolori, care revin, după 20 de ani, la un campionat european. Atunci, turneul era organizat în România, iar elevii pregătiţi în urmă cu două decenii de Victor Piţurcă obţineau calificarea în teren, fiind neînvinşi în grupă, exact ca această generaţie. Din echipă făceau parte, Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Florentin Petre, Cătălin Munteanu, Cătălin Hîldan, Eugen Trică sau Ionel Dănciulescu, dar şi echipa de astăzi promite mult, mai ales că aşa unită nu a părut nicio naţională tricoloră în ultimele… două decenii!!

Iată şi lotul de astăzi, jucători cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi, dar cu siguranţă staruri ale fotbalului românesc de mâine: România U21: I. Radu – Butean, Ghiță, Pașcanu, Fl. Ștefan – Nedelcu, Cicâldau – Man, I.Hagi, A.Ivan – Pușcaș. Rezerve: Cabuz , Coman, Ad. Petre, Moruțan, Ad.Rus, Ciobanu, Mățan.

Revenind la meciul cu Liechtenstein, mai spunem că „italianul” George Puşcaş a marcat de două ori, Ianis Hagi o dată, la fel ca „danezul” Adrian Petre.

România încheie preliminariile cu 7 victorii şi trei remize, şi cu cea mai bună apărare din toate participantele în această fază (la egalitate cu Anglia, doar patru goluri primite în 10 partide). Tineri tricolori sunt neînvinşi în competiţiile oficiale de doi ani, au început actuala campanie cu Daniel Isăilă şi au încheiat-o cu Mirel Rădoi.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

24 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago