Timp liber

În weekend toate drumurile duc la Buziaș. Ediție aniversară a Festivalului Papricașului

Orașul-stațiune Buziaș este deja în fierbere, în așteptarea unei noii ediții a tradiționalului festival al papricașului și vinului. Cea mai cunoscută manifestare de gen din vestul țării a ajuns la ediția cu numărul 10, motiv pentru care organizatorii îi așteaptă pe oaspeți cu și mai multe surprize, culinare sau nu, decât în anii trecuți.

A zecea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, și duminică, 14 octombrie, în Parcul Central din Buziaș. Dacă cei mai buni bucătari vor găti papricaș la ceaun, încântându-vă papilele gustative, pe scenă vor fi artiști pentru a vă încânta și… auzul. Sâmbătă, 13 octombrie, spectacolul începe la ora 16, pe scena din Parcul Central urmând să urce Vest Phoenix Cover, Phaser, Ștefan și Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic și Biljana Jevtic, Marinko Kokvic și orchestra condusă de Misa Mijatovic.

A doua zi începe la ora 9, cu prepararea papricașului. Între orele 14 și 14,30 vor avea loc degustarea, jurizarea și desemnarea câștigătorilor. De la ora 13 va începe și spectacolul folcloric, pe scenă urmând să urce zeci de ansambluri folclorice și artiști de muzică popular. În acest an va avea loc și un show de iluzionism cu Lorenzo Cristian.

Ansamblurile și soliștii care vor da recitaluri sunt: Giroceana, Krepoljin, Junii Gugulani, Bocșana, Satu meu, Boldureanca, Sorocul, Vermeșana, Nișchidorf, Petrică Moise, Ana Munteanu, Petrică Miulescu Irimică, Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Mircea Cârțișorean, Adrian Stanca, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Oana Stanca, Raluca Stanca, Daliana Georgiana Tătar, Roxana Todorescu, Roxana Chiriță, Mădălina Trion, Sebastian Râmneanțu, Theea Patricia Ploscariu, Adela Jurchescu, Dorina Panga, Ioan Truț, Milena Vesici, Florina Ianțopenciuc, Marian Savu, Vasile Bizău, Eugenia Balog, Constantin Grămescu, Eugenia Curelaru, Dănilă Serafin, Gavrilă Pușcaș, Ștefan Murgu. Organizatorul spectacolului este Casa de Cultură Buziaș, director Adrian Stanca. Întregul festival este organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș și Consiliul Județean Timiș.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

9 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

10 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

10 ore ago