Economic

Mii de oameni din Timiș au rămas fără gaz, când vremea de afară se răcește. Intervine OMV

N-a durat o săptămână de când distribuitorul de gaz care acoperă zona Deta comunica Prefecturii Timiș că nu vor mai fi probleme. Acum, că urmează o răcire a vremii, locuitorii din Deta au rămas din nou fără gaz. Luni are loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei. UPDATE: OMV Petrom este dispusă să rezolve problema în această iarnă.

Mii de locuitori din zona Deta au rămas fără gaz. Asta, după ce, la începutul lunii octombrie, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale în Moravița, Voiteg și Stamora Germană, în pericol fiind și Deta, Denta și Banloc.

Prefectul Eva Andreaș a solicitat atunci sprijinul Ministerului Energiei, pentru a rezolva problemele care au intervenit din cauza tendinței descrescătoare a nivelului de gaze naturale a OMV Petrom din zona Partoș, unde în prezent mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuțiile Premier Energy (distribuitorul de gaze în localitățile Moravița, Voteg, Banloc și Denta) a depășit cota de debit aprobată de OMV Petrom. În Deta, distribuitorul este Delgaz Grid, iar problemele erau similare.

A urmat o întâlnire la Ministerul Energiei, la care au participat atât Andreaș, cât și secretarul de stat Robert Tudorache, reprezentanții Transgaz, OMV și cei ai distribuitorilor. Distribuitorul de gaze naturale Premier Energy comunica Instituției Prefectului marți, 16 octombrie, că, în urma întâlnirii de la Ministerul Energiei, s-a decis că pentru „asigurarea necesarului de gaze în zonă OMW Petrom va prelua gaze din SNT Transgaz (…) Cantitățile de gaz trebuie să acopere întreaga diferență de consum al clienților racordați în sistemele de distribuție existente”.

Acum, oamenii au rămas din nou fără gaz în locuințe. Luni, 22 octombrie, la Ministerul Energiei are loc o nouă întâlnire pentru a se găsi o soluție acestei probleme, mai ales că temperaturile scad, iar oamenii au nevoie de căldură în locuințe, școli, spitale și instituții.

UPDATE: OMV Petrom și-a arătat disponibilitatea de a rezolva problema în această iarnă. În urma întâlnirii de luni, de la Ministerul Energiei, OMV Petrom (furnizorul gazului), și-a arătat disponibilitatea de a se rezolva problema pentru această iarnă în localitățile afectate de sistarea gazului și a decis să sprijine consumatorii vulnerabili. Miercuri va avea loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei, la care va participa și prefectul Eva Andreaș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

17 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago