Primăria Timişoara

Robu e încântat că se lucrează la podurile din Iosefin. Șantierele, gata numai în toamna lui 2019 / FOTO

Nu contează că nu vedeți muncitori pe podurile din Iosefin! Se lucrează sub ele! Asta susține primarul Nicolae Robu, care anunță și când vor fi gata șantierele din această zonă. Tramvaiele își vor relua și ele traseul spre Gara de Nord abia anul viitor.

Primarul Timișoarei a vizitat, joi, șantierele de la podurile Dragalina și Eroilor și se declară încântat de ce a văzut acolo. „Am făcut o vizită la poduri, m-am bucurat să văd că se lucrează. Pot să spun clar că, la suprafață, lucrările de reabilitare sunt într-o fază destul de avansată, nu mai e foarte mult de făcut la podurile existente. Dedesubt mai este de lucru, muncitorii erau pe schelele postate sub poduri, acolo mai e de lucru destul de mult. Era o mobilizare importantă la Podul Dragalina”, a declarat Nicolae Robu.

Ordinele de începere a lucrărilor la podurile Eroilor și Dragalina, din zona Iosefin, au fost date la finele lunii aprilie. Din luna iunie, Podul Eroilor este închis de tot, iar pe Dragalina se circulă cu restricții, fiind oprită tramvaiele. Dacă pe Podul Eroilor s-a lucrat peste vară, pe Dragalina, șantierul a durat cam o săptămână și apoi s-a oprit. A fost nevoie să fie făcute modificări în proiect, iar ordinul de reîncepere a lucrărilor a fost dat în această săptămână.

La Podul Dragalina, licitația a fost adjudecată de SC Tehnodomus din Arad, pentru o sumă de 7,2 milioane de lei, cu tot cu TVA. La Podul Eroilor, executant este asocierea Super Construct – Pod Construct, la un preț de 4,13 milioane de lei, cu tot cu TVA. Cea mai mare parte a banilor vine de la guvern, prin PNDL II. Podurile vor fi lărgite și vor fi făcute piste de biciclete și trotuare. Ele ar trebui să fie gata în primăvara lui 2019. Robu spune acum că șantierele vor fi închise în toamna anului viitor.

Doar atunci vor reveni și tramvaiele în drum spre gară. „N-o să se poată circula cu tramvaiul pe pod în lunile următoare. Până la venirea iernii este cert că nu o să se poată. În 2019 se va progresa rapid cu toate lucrările. Cele de reabilitare și consolidare sunt în fază avansată și vor începe lucrările de construcție a noilor poduri care se vor face lângă cele existente. Lângă fiecare dintre cele două poduri se vor construi două noi poduri, unul de o parte, unul de alta, la o distanță foarte mică, încât în final, totul va părea ca un întreg. Vor fi, și Dragalina și Eroilor, de 25m lățimei”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago