Politicieni

S-a făcut preș în fața PSD, dar n-a scăpat. Urmează „ievaluarea” lui Tudorel Toader

Umilință maximă pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. Deși și-a făcut sârguincios treaba pentru PSD, el urmează să fie evaluat de premierul Viorica Dăncilă. O spune chiar Florin Iordache, predecesorul lui Toader.

Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară. La puțin timp după ce Tudorel Toader a solicitat revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a anunțat că urmează și evaluarea ministrului Justiției. Mai mult, Iordache puncteză câteva bile negre în dreptul prestației lui Toader.

„Exact ca la domnul Lazăr, fără îndoială şi domnul Toader va fi evaluat. Cine îl evaluează pe domnul Toader? Doamna prim-ministru. Eu aştept opinia doamnei prim-ministru. M-am întâlnit cu dumneaei şi erau alte chestiuni în Biroul permanent. Aştept opinia dumneaei, probabil că luni sau marţi, cred că săptămâna viitoare. A făcut şi foarte multe lucruri bune domnul Toader, a făcut şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi spre exemplu legislaţia care cred eu că trebuia asumată întâi de minister şi apoi – nu de parlament. Dacă ne uităm la cea mai importantă legislaţie din ultima perioadă, cea care vizează legile justiţiei, cele trei, sau codurile, cred că aici Ministerul Justiţiei trebuia să fie mai pro-activ”, a declarat ministrul Justiției din timpul Ordonanței 13 pentru Realitatea TV.

Iordache spune și ce ar fi făcut în locul lui Toader. „Dacă eram ministru al Justiţiei, în trei luni vă asigur că măcar deciziile Curţii le implementam. Prin ordonanţe, prin ne-ordonanţe, cu lume în stradă, cu lume în casă, deciziile Curţii trebuiau implementate. Ne-a luat enorm de mult, enorm de mulţi oameni suferă şi este anormal din punctul meu de vedere ca nişte oameni nevinovaţi, pe o legislaţie strâmbă şi nepusă în concordanţă cu decizia Curţii, să aibă de suferit”, a mai spus Iordache.

Prin urmare, compromis total, moral și profesional, Tudorel Toader ar putea să fie azvârlit și din guvern, precum o măsea stricată, care nu mai folosește la nimic.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

17 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago