Social

Sorin Grindeanu, în apărarea Mitropolitului Ioan: Atacul lui Vasile Popovici, de neînțeles și fără bun simț

Prima reacție după ce universitarul timișorean Vasile Popovici i-a cerut mitropolitului Banatului să se retragă vine tot pe Facebook, din partea fostului premier Sorin Grindeanu. Acesta vorbește deopotrivă despre lipsă de substanță și de bun simț.

Profesorul și diplomatul timișorean Vasile Popovici i-a cerut, luni, mitropolitului Banatului, IPS Ioan Selejan, să se retragă. Motivul? Implicarea acestuia în referendumul eșuat pentru revizuirea Constituției. „Părinte, ați fost între inițiatorii acestui referendum, deși rolul dvs ca ierarh nu e nici câtuși de puțin să inițiați legi. Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă – pentru dvs., ca și pentru acei preoți care s-au implicat în politică și-n treburi lumești, de aici și din toată țara (…) e momentul, Părinte, să vă retrageți la mănăstire, spre iertarea păcatelor și îndreptarea minții”, a scris Popovici.

Atacul lui Vasile Popovici la adresa Mitropolitului Banatului este de neînţeles, lipsit de substanţă şi bun simţ. Bănăţenii ştiu ce înseamnă ÎPS Ioan pentru biserică, dar mai ales pentru comunitate. A reuşit în puţinii ani de când păstoreşte biserica din Banat să se implice activ în societate, să fie o voce raţională şi un model pentru mulţi dintre noi.
Fostul premier Sorin Grindeanu

Replica a venit, puține ore mai târziu, din partea fostului premier Sorin Grindeanu. „Numărătoarea voturilor de la referendum s-a încheiat de puţin timp, invalidarea nu poate fi pusă nicio secundă sub semnul întrebării, iar dacă aceasta a fost voinţa poporului, trebuie să o acceptăm. Aşa este normal şi constituţional. Cum era de aşteptat, se caută responsabili pentru numărul insuficient de voturi, se aduc acuze şi se arată cu degetul. În vâltoarea evenimentelor, însă, apar şi anumite personaje cu idei ciudate, ca să nu le numesc altfel, şi mă refer la Vasile Popovici, care cere demisia Mitropolitului Banatului, Ioan, şi retragerea Înalt Preasfinţiei Sale la mănăstire (…) ÎPS Ioan a dat o nouă faţă bisericii, a coagulat în jurul său bănăţenii şi ne-a făcut să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă. Blândeţea şi dedicarea sa sunt într-un real contrast cu oameni de genul lui Vasile Popovici, care a ales greşit omul pe care să îl atace, căutând, probabil, să iasă din anonimatul în care trăieşte”, a postat Grindeanu, pe Facebook.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago