Timișoara Saracens merge pe un teren accesibil, dar niciun meci nu este câştigat dinainte

Etapa a V-a a Superligii la rugby propune patru dueluri interesante, dar pentru bănăţeni un singur joc este cel mai important, şi anume cel din „Groapă”.

Fără victorie în acest sezon, Dinamo Bucureşti va avea o misiune extrem de dificilă, pentru că pe stadionul „Florea Dumitrache” va primi vizita campioanei en-titre, Timişoara Saracens, pregatită să alinieze o echipă tânără, mai mulţi titulari fiind menajaţi pentru a fi pregătiţi de debutul în Challenge Cup de săptămâna viitoare.

Sezonul trecut, Dinamo a furnizat o mică surpriză, căci în partida de pe propriul teren a remizat cu trupa din Banat şi astfel în bilanţul general al întâlnirilor directe în istoria SuperLigii, din 15 partide disputate s-a adăugat un rezultat de egalitate, alături de singura victorie a bucureştenilor, restul de 13 succese fiind contabilizate în dreptul Timişoarei Saracens.

„Focusul în această săptămână este foarte simplu și foarte direct pentru echipa selecționată pentru această partidă: ne dorim să avem continuitate în felul în care jucăm. Având în vedere victoria din săptămâna trecută împotriva CSM București și ținând seama de partidele ce vor urma în Campionatul European Challenge Cup, etapa aceasta reprezintă o bună ocazie pentru noi să vedem stadiul în care ne aflăm în turul SuperLigii. Vom odihni câțiva dintre jucătorii care au evoluat multe minute în trecut și vom intra în teren cu forțe noi și proaspete, așa că am selectat majoritatea jucătorilor noștri tineri, care vor avea ocazia să-și spună cuvântul în teren și sper că vor duce la bun sfârșit sarcinile pe care le-au primit. De asemenea, l-am numit pe Vlad Neculau pe postul de căpitan pentru această partidă, drept răsplată pentru performanța excelentă din week-end-ul trecut, când a arătat, prin evoluția sa, că este un jucător pe care echipa se poate baza, așa că sper ca și săptămâna aceasta să avem parte de o performanță similară, atât din partea lui, cât și din partea întregii echipe”, a spus Sosene Anesi, antrenor principal al echipei.

În echipa selecționată de Sosene Anesi și Ulises Gamboa pentru partida de sâmbătă vor evolua Marius Iftimiciuc și George Tătăruș, care în sezonul trecut au purtat culorile Dinamo București, fiind împrumutați la gruparea din capitală, iar Jack Umaga și Dorin Lazăr revin în teren. (sursa foto: www.facebook.com, Timișoara Saracens)

Echipa start: 1. S. Taupaki; 2. A. Rădoi; 3. M. Doge; 4. I. Mureșan; 5. M. Iftimiciuc; 6. T. Whitehurst; 7. V. Neculau (C); 8. M. Stewart; 9. G. Rupanu; 10. J. Umaga; 11. S. Shennan; 12. V. Popa; 13. M. Lemnaru; 14. V. Zaharia; 15. M. Simionescu.

Rezerve: 16. E. Căpățînă; 17. H. Boshoff; 18. S. Mariș; 19. D. Lazăr; 20. G. Tătăruș; 21. G. Conache; 22. J. Rose; 23. L. Samoa.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

5 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

12 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

15 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

18 ore ago