Primăria Timişoara

Robu spune că a fost reclamat la Comisia Europeană: Ne dau lecții tot felul de papagali!

După ce a vizitat intempestiv Piața Traian și a anunțat că va face, din nou, curățenie acolo, primarul Nicolae Robu susține că a fost reclamat la… Comisia Europeană! Nu are detalii, dar spune că nu va renunța la intransigență, care nu are legătură cu etnia nimănui.

La finele săptămânii trecută, o casă de pe strada Dacilor, din zona Traian, unde locuia o familie de romi care urma să fie evacuată de Primăria Timișoara, a luat foc. Luni, pe 1 octombrie, Nicolae Robu a descins în zonă, însoțit de consilieri, șefi de direcții și polițiștii locali. Edilul a spus ulterior că municipalitatea va face curățenie. „Nu am putut interveni (de astă primăvară – n.r.) pentru că nu am avut hotărârile judecătorești. Ar fi trebuit să le avem în miezul verii, era mult mai confortabil pentru noi, sufletește vorbind. Acolo sunt niște ființe umane, îmi pare rău de acei oameni, dar a fost opțiunea lor pentru această condiție, nu le-am conferit-o eu. Fiecare trăiește în felul propriu, dormi cum îți așterni. Dacă nu le place munca, dacă în loc să îți caute de lucru cinstit, în loc să aibă o conduită de oameni respectabili, ei se dedau la altceva, cine e de vină? Îți pare rău, că asta e, ai sensibilitate umană în tine, dar asta nu înseamnă că vom da înapoi”, declara edilul.

Acum, Robu anunță că „descălecarea” lui în Piața Traian a avut un efect total neașteptat! „Am primit o sesizare de la nu știu ce la Comisia Europeană. Probabil că cineva a făcut o sesizare acolo și s-a luat drept bun ceea ce au spus cei care au făcut sesizarea. Încă nu știu detalii. Eu am spus răspicat: pe mine nu mă interesează etnia oamenilor, ci mă interesează faptele lor. Exact acestea mi-au fost cuvintele, nu putem lăsa un cartier întreg, unul cu semnificație istorică și cu potențial foarte ridicat, sub teroarea unor indivizi. Nu ne interesează etnia lor, ne interesează că fac teroare în jur. Câți timișoreni nu au avut neplăcerea, necazul de a li se fura din buzunare, din poșete, câți dintre comercianții nu suferă că nu vin clienții la prăvăliile lor, de teamă că până se uită la un exponat le dispare portmoneul sau altceva?”, a spus, vineri, primarul Timișoarei.

Edilul susține că nu este rasist, dar va face tot ce-i stă în putință pentru a asigura respectarea legii. Și nimeni nu-l va împiedica! „Noi putem să nu intervenim aici de teama nu știu cui, că ne acuză de rasism? Să ne mai lase în pace, că ne tot dau lecții tot felul de papagali care nu fac eforturi să înțeleagă realitățile în care trăim și vin cu clișee pe care ni le aplică să se informeze dacă acele clișee se potrivesc! Niciodată n-o să am nici cea mai vagă urmă de rasism în mine și n-am avut-o niciodată, dar nici nu pot să stau timorat că mă acuză nu știu cine de rasism. Și sper că timișorenii vor fi solidari cu mine și în continuare în acest demers care nu este pentru mine. E pentru Timișoara și pentru noi toți care trăim aici până la urmă”, a conchis Robu. În 2014, primarul Timișoarei a fost amendat cu 2.500 lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru o postare de pe Facebook legată de romi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

45 de minute ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

3 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

6 ore ago