Sunt consilieri județeni din Timiș care s-au săturat să tot fie chemați la ședințe extraordinare. Au spus acest lucru și miercuri, când au semnat… condica doar 27 din cei 37 de aleși județeni. Primăria Timișoara face și ea la greu plenuri extraordinare și chiar mai mult de atât.
Ședințele extraordinare sunt convocate când sunt lucruri importante de discutat, de multe ori de pe o zi pe alta. Au fost luni în care numărul ședințelor extraordinare a fost substanțial, spun unii consilieri, deși există o ședință ordinară în fiecare lună. Consilierul județean Liviu Borha de la PNL chiar a propus ca toate ședințele extraordinare și comisiile să fie plătite din buzunarul conducerii CJ Timiș.
„Ne-am făcut o obișnuință să venim de 4-5 ori pe lună. Când sună goarna trebuie să fim aici. Fiecare avem un serviciu. Nu înseamnă că trebuie să fii la cheremul președintelui consiliului județean. Când e o urgență toată lumea înțelege, au trecut doi ani și în fiecare lună de 4 ori, uneori și a cincea oară. Cum apar numai la noi urgențele astea? Eu propun să facem duminica, dacă s-ar putea de la ora 3. De ce să dormim? Venim duminica, o petrecem aici împreună”, a spus consilierul județean Viorel Matei.
În ședința de miercuri au fost aprobate două proiecte care trebuiau să treacă prin aprobare la nivel central în zilele următoare – unul referitor la o colaborare între Consiliul Județean Timiș, Ministerul Mediului, Consiliul Local Timișoara și Instituția Prefectului Județul Timiș și altul referitor la aprobarea încheierii unui acord de parteneriat între Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, în scopul accesării fondurilor nerambursabile.
„Numărul ședințelor extraordinare s-a mărit, dar trebuie să definim și caracterul de extraordinar al acestora. Am înțeles că în zilele următoare colegii se întâlnesc la București pe marginea acestor proiecte. Ne trezim că lipsesc consilieri, e adevărat, motivat. Rugămintea mea este să fim atenți la caracterul acestor ședințe, să nu dublăm ședințele ordinare”, a spus consilierul județean Viorel Coifan, de la PNL.
În ultimul an, plenurile s-au înmulțit semnificativ și la Primăria Timișoara, condusă de liberalul Nicolae Robu. Cei de aici au trecut și la următorul nivel, ajungând să convoace, în ultimul an, cel puțin patru plenuri de îndată! Spre deosebire de cele extraordinare, care pot fi organizate de azi pe mâine, plenurile de îndată pot fi anunțate chiar în ziua în care au loc. Ultimul plen extraordinar al CL Timișoara a avut loc vineri, 19 octombrie. Miercuri, 24 octombrie, este plen ordinar, cu aproape 80 de proiecte pe ordinea de zi, și este posibil un nou plen extraordinar săptămâna viitoare.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…