Ziaristu' de terasă

Uriașa miză a PSD pentru validarea referendumului și marele ajutor primit de la PNL

Sâmbătă și duminică, românii sunt chemați la referendum, aparent un demers fără rost, atâta timp cât problema familiei, inclusiv tradiționale, este bine reglementată prin lege. Aparent, fiindcă el are mize uriașe, dar nu din punct de vedere social, ci politic. Un prim rost l-a și atins, în ultima perioadă atenția publicului fiind deturnată de la ticăloșiile actualei guvernări, tot mai mari pe zi ce trece. Printre acestea, s-a ajuns deja să se discute pe față despre ieșirea din Uniunea Europeană. Dar aceasta a fost miza minoră a PSD, existând și una uriașă.

Că există o miză enormă se vede cu ochiul liber, începând cu portițele deschise pentru fraudare. Din start, în loc de o zi, s-au stabilit două pentru referendum. Softul care împiedica votul multiplu a fost eliminat. Recent s-a dat și o OUG prin care se schimbă cheia de verificare a numărului de votanți, o chestiune tehnică, mai greu de explicat, dar foarte importantă. Așadar există o premeditare clară pentru fraudarea referendumului pentru obținerea pragului pentru validare.

Nu mai intru în conotațiile umane sau sociale ale acestui plebiscit, pe care unii l-au etichetat – și poate pe bună dreptate – drept „un referendum al urii”, cu absolut nimic creștinesc în el, atâta timp cât vizează eliminarea unor drepturi pentru o minoritate. Acum este una sexuală, dar se creează un precedent ca pe viitor să apară și alte mize. Nu mai discut nici despre imensa aberație ca un partid social-democrat cum se pretinde PSD să promoveze acesta referendum, atâta timp cât toate partidele social-democrate și socialiste din lume apără drepturile minorităților, oricare ar fi acelea. Mă voi limita doar la ceea ce spuneam mai sus că este miza uriașă a PSD pentru acest referendum. Una care „merită” 50 de milioane de euro de la buget!

Se știe, în ultima perioadă, reprezentanții PSD și ALDE au rostogolit la Bruxelles și Strasbourg avalanșe de minciuni, pretinzând că poporul român își dorește să fie condus de hoți, că românii vor schimbarea legilor justiției în favoarea infractorilor, că nu mai pot trăi din cauza statului paralel, protocoalelor secrete, Soros și, mai nou, a presei independente care trebuie eliminată. Chiar în această săptămână, la Strasbourg, aceste minciuni au fost spuse în plenul Parlamentului European de către premierul Viorica Dăncilă. E adevărat, liderii europeni au suficiente informații pentru a ști că toate acestea sunt minciuni colosale. În subsidiar, întrebați despre referendum, atât Viorica Dăncilă, cât și alți reprezentanți ai Puterii au spus că e voința poporului.

Și aici începe marea miză a referendumului. Odată încununat de succes, cu prezență mare la urne și un vot covârșitor de DA cu peste 90%, liderii PSD se vor putea duce la Bruxelles să spună: „Vedeți că asta e dorința poporului? V-am spus și n-ați crezut. Exact la fel e și cu legile justiției, noi le facem fiindcă așa vrea poporul, ca în cazul referendumului. Și nu ne putem pune cu poporul!”. Și această strategie e destul de limpede. Ce e tulbure în această problemă este girul neașteptat pe care-l dă PNL ticăloșiei PSD.

Dacă inițial s-a luat decizia la nivelul conducerii PNL că e un vot de conștiință și fiecare membru să facă exact cum dorește, ulterior mai mulți lideri, începând cu Ludovic Orban și terminând cu Crin Antonescu, au ținut să spună public că vor merge la urne și vor vota DA. (Exact, să dăm Cezarului ce-i al lui, primul a fost Nicolae Robu care a anunțat acest lucru). Exact pe pohta lui Liviu Dragnea și ai lui. Un joc electoral foarte mic pentru liderii PNL.Vor avea ceva de câștigat liberalii din acest joc? Probabil nimic, dar vor pierde din electoratul educat, activ, urban care se va reorienta spre USR sau Mișcarea România Împreună. Sau, cine știe, în adâncul lor, și liberalii vor masacrarea legilor Justiției și, neputând face pe față acest lucru, ajută PSD indirect, cu același scop.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

53 de minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago