Primăria Timişoara

6 familii de răufăcători, evacuate din Piața Traian. Ce anunță primarul Timișoarei

Primăria Timișoara a pus în aplicare șase sentințe de evacuare a unor familii care stăteau ilegal în locuințe sociale. Sunt ultimele noutăți anunțate de primarul Nicolae Robu din „campania de curățare a Pieței Traian de răufăcători”.

La finele lunii septembrie, o casă de pe strada Dacilor, din zona Pieței Traian, a luat foc. Pompierii au avut nevoie de zeci de minute pentru a stinge flăcările, iar a doua zi au anunțat că incendiul a fost unul provocat. Pe 1 octombrie, primarul Nicolae Robu a descins intempestiv în Piața Traian. A intrat în câteva curți și le-a spus romilor pe care i-a întâlnit acolo că ar fi mai bine să plece de unde au venit, pentru că numai probleme creează, dar n-a primit decât răspunsuri care l-au enervat. Dincolo de vizita cu alai într-o zonă în care oamenii se tem demult de țiganii care viețuiesc în clădirile părăginite, Primăria Timișoara are un ordin de evacuare a două familii de romi care stau în locuințele sale sociale.

Vreau să redăm Piața Traian Timișoarei. Numai ocuparea mea excesivă nu mi-a permis să fac acolo o descindere care să însemne un prim pas important înspre asta. Am mai făcut pași, dar nu destul de importanți. Trebuie să scăpăm piața de toți locatarii ei pentru care avem temei de intervenție, să-i scoatem de acolo, care fac numai rele și ne împiedică să folosim Piața Traian așa cum trebuie ea folosită.
Primarul Nicolae Robu, martie 2018

De la acea descindere a edilului șef, Poliția Locală a anunțat în mai multe rânduri că a făcut controale în zonă, împărțind amenzi. Acum, Robu face și el o „dare de seamă”. Pe Facebook.

„Ia să vedem, ce s-a mai întâmplat în campania de curățare a Pieței Traian de răufăcători. Nu de mult, am făcut o descindere în Piața Traian, pentru a transmite un mesaj ferm de intransigență celor certați cu normele de conviețuire într-o comunitate civilizată.

Am spus răspicat, atunci, că pe mine nu mă interesează etnia oamenilor, ci faptele lor! Ei bine, având în vedere faptele, am reușit, până în prezent, evacuarea a 6 familii, care locuiau în imobile de pe străzile Dacilor (nr. 8, 19 și 21 -câte o familie), Ștefan cel Mare (nr. 55 -o familie) și Badea Cârțan (nr. 5 -două familii). Pentru toate, am avut sentințe judecătorești definitive”, a notat edilul. Potrivit acestuia, municipalitatea are încă patru sentințe favorabile date în primă instanță, urmând ca ele să fie puse în aplicare de îndată ce devin definitive.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

36 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

43 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

54 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago