Primăria Timişoara

Abonamentele TimPark în centru rămân. Robu: Nu avem alternativă

Deși acum mai puțin de o lună voia să desființeze abonamentele de parcare din centrul Timișoarei, primarul Nicolae Robu s-a răzgândit. El admite că nu are soluții alternative, dar spune că va continua îmbunătățirea serviciilor de transport în comun, pentru a încuraja oamenii să lase mașinile acasă.

Proiectul de hotărâre privind tarifele aplicate pentru parcarea pe raza municipiului Timișoara, care era pe ordinea de zi a plenului CL din 30 noiembrie, a fost retras de primarul Nicolae Robu. SDM solicita aprobarea tarifele de parcare valabile pentru anul 2019, în sensul menținerii acelorași tarife ca și în anii precedenți”. Edilul spunea că a retras proiectul pentru că are solicitări de la cetățeni și vrea ca acestea să fie analizate. Printre acestea, inclusiv ceva legată de eliminarea abonamentelor la parcare în zona roșie, care acoperă 71 de străzi, situate prin centrul orașului.

Ulterior, edilul a lansat, pe Facebook, un sondaj prin care își întreba prietenii ce cred despre o astfel de idee de renunțare la abonamente. „Ați fi de acord ca pe inelul 1 de trafic și în interiorul lui (Bastion – Punctele Cardinale – str. Oituz – Piața Mărăști – str. Gh. Dima – Piața 700 – str. Paris – Bd. Republicii – Piața Regina Maria – Bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – str. I.C. Brătianu – Bd. Michelangelo – str. Hector – Bastion) să nu se mai elibereze abonamente, ci parcarea să fie doar în regim de plată orară, pentru descurajarea staționărilor a la long?”, i-a întrebat Robu pe prietenii virtuali de pe Facebook.

68% dintre cei care au răspuns la sondaj au spus că sunt de acord cu renunțarea la abonamente. Acum, edilul anunță că renunță, cel puțin temporar, la o astfel de posibilitate. „Am decis să continuăm pe TimPark ca și până acum și, cel puțin deocamdată, să nu scoatem abonamentele din zona centrală, unde era în analiză și varianta de a le scoate. Am făcut și un sondaj pe Facebook și am văzut că majoritatea celor care s-au pronunțat au dorit să scoatem abonamentele din zona centrală. Nu am găsit soluție ca să facem brusc lucrul acesta și totodată să asigurăm alternative pentru cei ce vin la lucru în zona centrală”, a spus, marți, Nicolae Robu.

Soluția, cel puțin pentru moment, este transportul în comun. „Vom continua cu îmbunătățirea serviciilor de transport public. Avem tot mai mulți șoferi angajați la STPT. Prin urmare, continuăm îmbunătățirea serviciilor de transport public, dar suntem departe de ceea ce ne dorim și suntem departe de ceea ce își doresc timișorenii pentru a se putea declara mulțumiți”, a mai declarat edilul.

Datele oficiale ale SDM arată că, în 2017, societatea a încasat, din Timpark, 7,43 milioane de lei și a realizat, pe fonduri proprii, o singură parcare: cea de pe strada Martir Nicoară Elena, cu 178 locuri, care a costat 836.000 lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

2 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

2 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

4 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

6 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

7 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

9 ore ago